Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Adrijensens/Daiders uzvar Nīderlandē un atgūst vadību PČ kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Adrijensens/Daiders uzvar Nīderlandē un atgūst vadību PČ kopvērtējumā
Foto: Luc Vanderaa

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta piektajā posmā Nīderlandē, Valkensvārdes trasē uzvaru izcīnījusi Bena Adrijensena un Laura Daidera ekipāža, līdz ar to pakāpjoties uz pirmo pozīciju sezonas kopvērtējumā.

Spēcīgs lietus ietekmēja "Grand Prix" nedēļas nogali Nīderlandē, kā rezultātā pat nācās atcelt sestdien plānotos kvalifikācijas braucienus.

Svētdien abos finālbraucienos Adrijensens/Daiders finišēja pirmie, abas reizes tuvākos sekotājus apsteidzot ar visai ievērojamu pārsvaru.

Otro vietu abos braucienos un arī posmā izcīnīja Jans Hendrikss/Bens van den Bogārts, bet trešie Nīderandē Marvins Vanlučene/Haralds Kurpnieks. Viņi braucienos bija trešie un ceturtie.

Vēl vienu ļoti labu posmu aizvadījusi Kristofa Santermansa/Elvija Mucenieka ekipāža. Braucienos gūstot ceturto un desmito vietu, summā sportisti ieņēma sesto vietu.

Ar izcīnītu 14. vietu pasaules čempionāta piekto posmu pabeigusi Igora Rodionova/Artūra Lintera ekipāža. Šie sportisti sacīkstēs guva 15. un 13. vietu.

Pirmo pozīciju sezonas kopvērtējumā tagad atguvuši Adrijensens un Daiders, kuriem šobrīd 197 punkti. Tikmēr 181 punktu seko Vanlučenes/Kurpnieka duets. Santersmanss un Mucenieks jau astotie.