Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins triumfē sprintā Austrālijā, Vinjalesam un Bedzeki bīstama sadursme

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins triumfē sprintā Austrālijā, Vinjalesam un Bedzeki bīstama sadursme
Horhe Martins un Marks Markess. Foto: motogp.com

"Pramac Ducati" komandas braucējs Horhe Martins izcīnīja dominējošu uzvaru "MotoGP" sprinta sacensībās Austrālijā, palielinot pārsvaru sezonas kopvērtējumā. Frančesko Banjaja palika tikai ceturtais, bet neilgi pirms finiša bīstamu incidentu piedzīvoja Maveriks Vinjaless un Marko Bedzeki.

Pirms tam kvalifikācijā Filipailendas trasē Martins pārliecinoši sakāva pretiniekus, tuvāko sekotāju Marku Markesu uzveicot ar 0.6 sekunžu pārsvaru, bet pirmo trijnieku noslēdza Vinjaless. Tikmēr Martina galvenais konkurents cīņā par titulu Banjaja ierindojās piektajā vietā, piekāpjoties arī Bedzeki. Jāpiebilst, ka uz šo posmu Martins ieradās ar desmit punktu pārsvaru pār Banjaju.

Martins veica labu starta no pole position un noturēja vadību, kamēr Markess izbrauca par tālu līkuma ārmalā un no otrās pozīcijas atkrita uz astoto. Šķita, ka pēc pirmā līkuma otrais būs Banjaja, taču "Ducati" rūpnīcas braucējs atkāpās uz ceturto pozīciju. Ātri viņam izdevās tikt garām Bredam Binderam, bet dažu apļus vajadzēja, lai apdzītu Bedzeki.

Pa to laiku Markess bija atguvis vairākas pozīcijas un pacēlies jau uz ceturto vietu. Labs starts bija padevies Enea Bastianīni, kurš startēja vien desmitais, bet bija ticis piektajā vietā. Palaidis garām Markesu, pēc tam "Ducati" braucējs apdzina Binderu un atgriezās piektajā vietā, bet tad uzveica arī Bedzeki un bija jau ceturtais.

13 apļus garās sacīkstes vidū Martins bija jau vairāk kā divas sekundes priekšā tuvākajiem sekotājiem, bet Markess vajāja Banjaju cīņā par otro vietu. Astotajā aplī "Gresini Ducati" braucējam izdevās veikt tikt priekšā.

Martins turpināja dominēt un atradās jau vairāk nekā trīs sekundes priekšā Markesam. Noķert līderi nebija iespējams un šādā secībā sportisti arī finišēja. Martinam uzvara, Markesam otrā vieta. Dažus apļus pirms finiša Bastianīni aizbrauca garām komandas biedram Banjajam, atstājot to ceturtajā vietā. Līdz ar to pēc sprinta Martina pārsvars pār Banjaju kopvērtējumā ir jau 16 punkti.

Priekšpēdējā aplī notika liels incidents, kad Vinjaless bija apdzinis Bedzeki cīņā par piekto vietu, bet Bedzeki kaut kāda iemesla dēļ pirms līkuma nespēja nobremzēt un uztriecās sāncenša motociklam no aizmugures. Abi lielā ātrumā izlidoja grants joslā. Brīdi vēlāk krita arī Binders. Pirms tam šajā sprintā kritienus bija piedzīvojuši arī Johans Zarko, Alekss Markess, Džeks Millers un Pedro Akosta.

Piekto vietu pēc sāncenšu neveiksmēm izcīnīja Fabio di Džanantonio, kurš ieplānojis izlaist šīs sezonas pēdējos divus posmus, lai veiktu operāciju plecam un varētu laikus atlabt pirms 2025. gada sezonas starta.

"MotoGP" posma galvenā sacīkste Austrālijā sāksies svētdienas rītā jau plkst. 6:00 pēc Latvijas laika.

Austrālijas "MotoGP" sprinta rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-10-19 08:53, pirms nedēļas
Kāds nezināms iemesls tam “krašam”?
Visdrīzāk Bedzeki trāpīja apdzinušā Vinjalesa “slipstrīmā” un tālāk jau fizika par masas izmaiņām.