Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Reišuļi Itālijā sāk jauno sezonu, Gajseram smags kritiens (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Brāļi Reišuļi Itālijā sāk jauno sezonu, Gajseram smags kritiens (+video)
Gajsera kritiena brīdis. Foto: YouthForce Racing - Page

Svētdien Itālijā tika aizvadīts Itālijas atklātais čempionāta otrais posms, kurā startēja arī brāļi Kārlis Alberts Reišulis un Jānis Mārtiņš Reišulis. MX1 klasē, iespējams, smagā savainojumā iedzīvojies MXGP čempions Tims Gajsers.

Itālijas atklātais čempionāts startēja pagājušās nedēļas nogalē. Pirmajā posmā Toskānā MX1 klasē uzvarēja Džeremijs Sīvers, bet MX2 klasē labākais divu braucienu summā izrādījās Simons Langenfelders.
Šonedēļ otrajā posmā Arko di Trento trasē dalībnieku sastāvs bija vēl iespaidīgāks. MX1 klasē dalību pieteica pirmā posma uzvarētājs Sīvers, pērnā gada MXGP čempions Tims Gajsers, Horhe Prado, Kalvis Vlānderens, Matija Gvadanini, Maksims Reno un daudzi citi. Diemžēl uz starta neizgāja Pauls Jonass, kurš ir apslimis.

MX1 klasē, uzvarot abos braucienos, uzvarēja Sīvers (50 pts), aiz sevis atstājot Rubenu Fernandezu (42) un Reno (34). Ātrs bija arī Gajsers, kurš pirmajā braucienā finišēja otrais, bet diemžēl otrajā braucienā sportists tramplīnā piedzīvoja smagu kritienu. Tiek ziņots, ka pēc negadījuma sacensības tika apturētas, jo sportistam tika sniegta palīdzība turpat trasē. Zināms, ka Gajsers tika nogādāts slimnīcā. Lai arī šobrīd nav konkrētas informācijas par viņa veselības stāvokli, tiek ziņots, ka sportists, visticamāk, guvis augšstilba traumu. Dažos medijos tiek ziņots, ka sportists savainojuma dēļ varētu izlaist vairākus mēnešus.

Jānis MX125 klases kvalifikācijā uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku. Pirmā brauciena startā viņa motociklam bija tehniska ķibele, un brauciens tika uzsākts no 37.vietas. Pēc pirmā apļa Jānis bija jau 18.vietā, bet finišā 3.vieta. Pēdējos apļus Jānis brauca trīs sekundes ātrāk nekā konkurenti. Otrajā braucienā pirmajā aplī notika sadursme ar konkurentu un tika bojāts priekšējais bremžu disks, kā rezultātā nācās izstāties.

Kārlis, kurš startēja MX2 klasē, kvalifikācijā savā grupā uzrādīja 13. ātrāko apļa laiku. Pirmajā braucienā no starta viņš aizbrauca 12.vietā, bet pēc nobrauktām 12 minūtēm Kārlis atradās Top 10. Diemžēl tad vienā no līkumiem noslāpa motocikls un tika pazaudētas daudzas vietas. Finišā 25.pozīcija. Otrajā braucienā no starta 15.vieta, bet pēc pāris apļiem 13.vieta. Tā arī tika nobraukta puse brauciena, bet tad sekoja kritiens un finišā 25.vieta.

Visi rezultāti ŠEIT.

     [+] [-]

, 2023-02-20 06:16, pirms 2 gadiem
Sezona vēl nav sākusies, kad Paulam jau neveicas. Varēs attaisnoties, ka neizdevās sezona, jo tās sākumā nebija aprasts ar moci sacensību režīmā.