Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro aizvada smagas sacīkstes Anglijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Karro aizvada smagas sacīkstes Anglijā
Matīss Karro

Aizvadītajās brīvdienās latvieši motosportists Matīss Karro piedalījās motokrosa sacensībās Anglijā, kas izrādījās smags pārbaudījums mūsu sportistam.

Pirms došanās uz Angliju, Matīss piedalījās arī trešajā Itālijas starptautiskā motokrosa čempionāta posmā. Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja Karro, tad sacensības tehniskajā trasē aizritēja grūti. Pirmajā braucienā Matīss no slikta starta aizcīnījās līdz 11.vieta. Sekojošajā Superfinālā starts bija vēl sliktāks, jo priekšā bija kritiens. Karro turpināja braukt, bet diemžēl vēlāk kādā no špūrēm sekoja kritiens, kur mūsu sportists sadauzīja galvu un sprandu. Sportists atzina, ka lielāka uzmanība jāvelta tieši startiem, jo aizvadītajās sacensībās neviens no startiem īsti vēl nebija padevies.

Aizvadītajās brīvdienās Karro piedalījās motokrosa sacensībās Anglijā, Havkstonas trasē, kas sportistam ir zināma un viena no mīļākajām trasēm pasaulē. ''Šī trase man ir labi zināma un viena no mīļākajām trases reljefa ziņā. Bija patīkamas emocijas, ierodoties šeit un satikt vecos draugus. Mani pārņēma labas atmiņas, tāpēc pirms starta biju motivācijas pilns,” portālam ''Sportacentrs.com'' atklāj Matīss Karro.

Kvalifikācijā Karro uzrādīja astoto labāko apļa laiku, ar ko sportists bija apmierināts, lai arī vienā no lidojošajiem apļiem viens no konkurentiem nedaudz patraucēja mūsu sportistu.

''Pirmajā braucienā no starta aizgāju ap desmito vietu, bet finiša līniju sasniedzu 12.vietā. Braucu ļoti saspringti un nevarēju atbrīvoties. Otrajā braucienā no starta aizgāju ap septīto vietu, bet diemžēl 3.aplī sekoja paliels kritiens. Turpināju braukt, kur no beigām aizcīnījos līdz 19.vietai. Jāsaka, ka brauciens nebija labs, jo stūre pēc kritiena bija šķība, kā arī pats jutos apdauzījies. Taču ātrums bija labāks nekā pirmajā braucienā. Superfinālā no starta aizgāju kā 17., bet drīz vien jau biju desmitais. Diemžēl pēdējā aplī pieļāvu kļūdu un apgāzos, finišu sasniedzot 16.vietā.”

Uzvaru Superfinālā svinēja ''Standing Construct KTM'' komandas braucējs Ivo Montikelli, aiz sevis atstājot Maksu Naglu (+10,7) un Paula Jonasa komandas biedru, lietuvieti Arminu Jasikoni (+15,2). Ceturtais palika dānis Tomass Kjers Olsens, bet piektais - Makss Anstijs.

''Ko, lai saka... Nekas nenotiek tik viegli, kā gribētos. Vēl ir vajadzīgi daudz starti. Kad braucu no beigām, tad jūtos labi, brīvi un esmu relaksējies. Bet, ja padodas labs starts un esmu starp līderiem, tad esmu sasprindzis un nav tas ātrums, ko gribētos. Ir vajadzīgas vēl daudz sacensības, lai varētu sakārtot galvu cīņai, lai varētu justies brīvi un lai varētu doties cīņā. Strādāju un daru visu, kas manos spēkos, bet viegli nav. Taču nepadošos un iešu tālāk,” tā Karro, kuram nākamais starts paredzēts jau šajā nedēļas nogalē Francijā.

Atgādināsim, ka Karro šosezon plāno aizvadīt privātbraucēja statusā, startējot ar "Husqvarna" motociklu.

Visi rezultāti ŠEIT.