Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulim septītā vieta un izstāšanās MX2 posmā Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulim septītā vieta un izstāšanās MX2 posmā Nīderlandē
Foto: mxgp.com

Pirmajā braucienā guvis septīto vietu, Kārlis Alberts Reišulis piedzīvoja izstāšanos pasaules motokrosa čempionāta Nīderlandes posma otrajā braucienā. MX2 klasē uzvarēja Lukass Kūnens, bet MXGP kategorijā abās sacīkstēs un summā triumfēja Džefrijs Herlingss. Jēkabs Kubuliņš tikmēr šodien Eiropas čempionāta otrajā braucienā EMX125 klasē izcīnīja augsto ceturto vietu.

Pirmajā MX2 braucienā Arnhemas trasē Reišulis sākotnēji atradās pirmā desmitnieka beigās, bet piektajā aplī bija pakāpies jau uz sesto pozīciju. To viņam kādu laiku izdevās noturēt, bet tad priekšā tika otrs "Yamaha" rūpnīcas braucējs Riks Elzinga. Šādā secībā abi arī finišēja, Reišulim izcīnot septīto vietu.

Otrajā braucienā pirmo apli Reišulis pabeidza 14. pozīcijā, bet piektajā aplī jau bija pakāpies uz desmito vietu. Diemžēl septītajā aplī sportists iebrauca boksos un izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Kajs de Volfs sākotnēji bija ceturtais, bet apdzina priekšā braucošos un izcīnīja uzvaru pirmajā sacīkstē. Lukasam Kūnenam padevās slikts starts, sākumā viņš bija vien desmitnieka beigās, taču spēja aizcīnīties līdz pat otrajai vietai. Pēdējā aplī viņš nonāca tuvu komandas biedram, taču nepietika laika, lai mēģinātu tikt priekšā. "Husqvarna" vienība izcīnīja dubultuzvaru, trešais finišēja Liams Evertss.

Otrajā braucienā De Volfs pēc starta bija trešais, bet L.Kūnens atkrita uz 15. pozīciju. Turpmāko 15 minūšu laikā viņam izdevās aizcīnīties līdz pat trešajai vietai, kamēr De Volfs tobrīd bija otrais un noķēris holeshot ieguvēju Sašu Kūnenu. Pēc tam De Volfs piedzīvoja kritienu un otrajā vietā nonāca L.Kūnens, drīz apdzenot arī savu brāli un izvirzoties vadībā. De Volfs tika otrajā vietā, bet nespēja noķert līderi, turklāt krita vēlreiz un salieca motocikla stūri. Tehniskā ķibele neļāva finišēt augstāk par ceturto vietu, kamēr otrais šajā reizē bija Andrea Adamo, bet trešais - Kamdens Maklelans.

Posmā uzvarēja L.Kūnens, otrajā vietā De Volfs, bet trešais - Adamo. Kopvērtējumā De Volfa pārsvars pār L.Kūnenu tagad ir 44 punkti.

MXGP klasē tikmēr abos braucienos nepārspēts palika KTM rūpnīcas braucējs Džefrijs Herlingss. Pirmā brauciena sākumā viņš bija vien desmitais, pēc tam ilgi iestrēga piektajā pozīcijā, taču spēja sadeldēt Horhes Prado 18 sekunžu pārsvaru un trīs apļus pirms finiša pārņemt vadību. Prado finišēja trīs sekundes aizmugurē, trešais bija Glens Koldenhofs, bet pirmo piecinieku noslēdza Tims Gajsers un Romēns Fevrs.

Otrā brauciena sākumā Herlingss bija trešais, bet kļūdījās un atkrita uz ceturto vietu. Vadībā bija Gajsers, bet Prado un Herlingss drīz vien apdzina pirms tam otrajā vietā pabijušo Koldenhofu. Gajsers kādu laiku atradās pirmajā vietā, pirms Prado viņu apdzina, tāpat arī Herlingss. Sacensību vidū Herlingsam izdevās pārspēt Prado un kopš tā brīža viņš netika apdraudēts. Finišā Prado atpalika deviņas sekundes, Gajsers guva trešo vietu, bet "Top 5" noslēdza Koldenhofs un Fevrs.

MXGP posma summā aiz uzvarētāja Herlingsa ierindojās Prado un Gajsers, tālāk Koldenhofs un Fevrs. Kopvērtējumā līderim Gajseram šobrīd tikai deviņu punktu pārsvars pār Prado, bet Herlingss ir 35 punktus aiz pirmās pozīcijas īpašnieka.

Antonio Kairoli atgriešanās sacīkstēs ar jauno "Ducati" motociklu guva 15. vietu pirmajā braucienā, bet otrajā izstājās.

EMX125 klasē smilšainajā trasē lielisks otrais brauciens izdevās Jēkabam Kubuliņam, kurš ieņēma ceturto vietu, bet Tomass Šaicāns piedzīvoja izstāšanos. Divu braucienu summā Kubuliņš posmu pabeidzis septītajā vietā, bet Šaicānam 15. pozīcija.

Pasaules čempionāta sezona turpināsies nākamnedēļ, kad 24. un 25. augustā notiks posms Šveicē, Frauenfeldes trasē.

     [+] [-]

, 2024-08-18 21:10, pirms mēneša
Cerams ka nav trauma. It kā pats līdz boksiem aizbrauca. Pats arī neko nav iekomentejis. Cerams ka tur nebija pie vainas mazais Vaņka#432.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 09:43, pirms mēneša
Komanda ziņo,Kārlim viss kārtībā.Bija kritiens un #516 uzbrauca Kārļa mocim,pēc kā vairāk tas nebija braucams.

     [+] [-]

, 2024-08-19 09:52, pirms mēneša
Tad viss ir stīgā! Skatoties kura brīdī viņš nokrita, tieši cīņā ar Van erp. Tam pa visām varītēm vajadzēs Kārli noturēt aiz sevis! Cemme ka viņu nepaņēma uz mx2 yamaha.

     [+] [-]

, 2024-08-19 11:24, pirms mēneša
sikais33 rakstīja: Tad viss ir stīgā! Skatoties kura brīdī viņš nokrita, tieši cīņā ar Van erp. Tam pa visām varītēm vajadzēs Kārli noturēt aiz sevis! Cemme ka viņu nepaņēma uz mx2 yamaha.
es arī to pašu domāju-tur bij principa cīņa,jo EMX125 laikos Ivans tjipa skaitījās ātrāks.