Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stendes mototrasē notiks Latvijas "Cross Country" kausa trešais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Stendes mototrasē notiks Latvijas "Cross Country" kausa trešais posms
Foto: Emīls Plinte

29. maijā Talsu novadā, Stendes mototrasē norisināsies Latvijas kausa trešais posms Cross Country. Pirmais starts solo klasēm plkst. 11.30, kvadriciklu klasēm plkst. 14.30.

Sacensību direktors Guntars Žigats (“MK Stende”) pastāstīja, ka iepriekšējos gados Cross Country Stendē vienmēr tika rīkots jūnija beigās. “Tas mums bija nedaudz par vēlu. Šogad sacensības notiks mēnesi ātrāk, 29. maijā. Tas nozīmē, ka šajā laikā balansēsim starp mitrumu un sausumu. Līdzšinējās laika prognozes liecina, ka laiks būs feins. Ja vien šo divu nedēļu laikā līdz sacensībām trases segumu nesabojās negaidīts lietus, pašlaik izskatās labi. Lielās peļķes, kas ir trasē – sportisti sapratīs par kurām runāju – meža galā, ir nožuvušas un ir smuks mīkstumiņš. Pagaidām izskatās, ka trase šāda būs sacensībās – mīksta, ne pārāk dubļaina. Zāle vēl ir īsa un sausums vēl nebūs. Trases virziens būs tāds pats kā pērn. Šogad trasē veiksim nelielas izmaiņas, būs izņemti daži posmi, piemēram, sakņu. Trase vairāk būs pa elektrolīniju.

Organizatora kausā apbalvosim Open 1h, Absolūtie iesācēji un Kvadri ATV līdz 750cm3 klašu pirmo 3 vietu ieguvējus. Balvu pasniegsim arī Kvadru brauciena 1. vietas ieguvējam kā Absolūtajam uzvarētājam.

Par balvām – šosezon esam kopā ar ABAVAS vīniem – katras klases uzvarētājs saņems Abavas vīnu dāvātu dzirkstošu sveicienu. SIA BETONA PROFS dāvā naudas balvas pirmajiem trim ātrākajiem HOBBY klasē. Kā pārsteigums būs AS INGRID D balvas vienai no kvadru klasēm, kurai – to paziņosim sacensību rītā.

Visi motosportisti laipni aicināti! Uz tikšanos Stendē, Stendes mototrasē!” tā Guntars Žigats.

Sacensību nolikums: https://www.licences.lv/uploads/tem...

Reģistrācija: https://www.licences.lv/events?disc... līdz 27. maija plkst. 14:00.

Atgādinām, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, un aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. Esam par drošu motosportu!

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija