Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis: ''Mērķis ir uzvarēt čempionātā, bet ne par katru cenu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Mārtiņš Reišulis: ''Mērķis ir uzvarēt čempionātā, bet ne par katru cenu''
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Lieliski jaunā Eiropas motokrosa čempionāta sezona EMX125 klasē iesākusies 15 gadus vecajam Jānim Mārtiņam Reišulim, kurš šobrīd ir savas klases līderis. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' jaunais talants atklāja, ka ļoti gaidot mājas posmu Ķegumā, kas būs viņa šīs sezonas galvenās sacensības.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā, Pjetramuratas trasē, Jānis Mārtiņš Reišulis izcīnīja uzvaru EMX125 klasē, tādējādi kļūstot par jauno sezonas kopvērtējuma līderi. 13 punktus Jānim Mārtiņam zaudē spāņu braucējs Elias Eskandels. Līdzšinējās sezonas četros braucienos latviešu sportists bijis ātrākais trijos.
 
Pēc aizvadītā posma portāls ''Sportacentrs.com'' uz nelielu sarunu aicināja Jāni Mārtiņu Reišuli.
 
Jāni, pirmie divi posmi aizvadīti. Kā tu atskaties uz tiem?
Sezonas pirmais posms vairāk bija tāds kā iebraukšanās posms. Taču jāatzīst, ka bija stress, tāpēc bija grūtāk pabraukt. Brauciena laikā sanāca piekust, un arī kļūdas parādījās, tāpēc otrajā braucienā sanāca piedzīvot kritienu. Taču uz Itālijas posmu sapratu, ka nav jēga stresot, tāpēc uz braucieniem piegāju tāds atbrīvotāks. Braucu tā, kā to daru treniņos, un beigās arī sanāca uzrādīt labu rezultātu, uzvarot abos braucienos.

Ko vari teikt par trasēm?
Kopumā jāsaka, ka abas trases padevās labi. Šveices trase bija cietāka, kur arī ātri bija braucēji, kuriem patīk tāda veida segums. Taču trase Itālijā jau bija mana tipa – bija vieglāk pabraukt.


Foto: Yamaha Racing

Tagad sekos posmi Portugālē un Francijā. Ko zini par šīm trasēm?
Portugāles trase, manuprāt, ir līdzīga Ķegumam, tāpēc ceru, ka man tur veiksies labi, jo tieši smilšu trases man padodas visvairāk. Francijas posms, savukārt, būs cietā seguma trase.

Un pēc tam sekos laikam tavs sezonas galvenais starts – Ķeguma ''Grand Prix''.
Jā, to posmu nevaru sagaidīt. Viss tur ir zināms, būs daudz draugu, atbalstītāju, tāpēc ļoti gaidu šo posmu, kur vienmēr ir lieliska atmosfēra.


Foto: Yamaha Racing

Vairums konkurentu tev ir zināmi, jo tie brauca arī pagājušajā gadā.
Jā. Brālis Kārlis Alberts Reišulis un vēl pāris braucēji ir aizgājuši uz EMX250 klasi, bet liela daļa ir palikusi un ar tiem tad arī ir jācīnās.

Tagad esi čempionāta līderis. Kā komanda skatās uz to?
Komanda, protams, par rezultātiem ir ļoti priecīga. Taču tas ir tikai sezonas sākums, tāpēc jāiet solis pa solim uz priekšu. Esam gatavi cīnīties.

Varbūt vēlreiz, lūdzu, atgādini. Tev komanda nodrošina visu un tev tikai pašam jāierodas uz sacensībām, kur tev jau viss ir sagatavots?
Jā, tieši tā. Tas ir ļoti patīkami. Man nav ne par ko jāuztraucas. Atbraucu un viss ir sagatavots. Atliek tikai pašam smagi strādāt, lai varu attaisnot uz sevi liktās cerības.

Jūs ar brāli pārstāvat "Yamaha" rūpnīcas komandu. Jūsu motormāja ir kopā ar visiem "Yamaha" rūpnīcas komandas braucējiem?
Jā, esam zem "Yamaha" rūpnīcas komandas jumta, kas apvieno EMX125, EMX250, MX2 un MXGP klašu braucējus. Katram savs stūrītis, bet kopumā esam visi kopā, ieskaitot arī MXGP braucējus Maksimu Reno, Džeremiju Sīveru un Glenu Koldenhofu.


Foto: Yamaha Racing

Kā fiziskajā ziņā? Viss ir kārtībā?
Kopumā jāsaka, ka fiziski jūtos labi, bet, kad ir stresa situācijas, tad iestājās neliels vājums, kas arī atspoguļojas braukšanā. Līdz ar to ir jāpiestrādā pie tā, lai nerastos šādas stresa situācijas. Kopumā sūdzēties nevaru, bet vienmēr ir pie kā piestrādāt.

Aplūkojot šī brīža kopvērtējumu, sezonas mērķis laikam ir tas pats augstākais.
Jā, pagājušajā gadā biju trešais, tāpēc šogad mērķis ir uzvarēt, bet ne par katru cenu. Mums galvenais ir uzvarēt nākotnē lielākās sacensībās.

Šis noteikti varētu būt tavs pēdējais gads EMX125 klasē?
Jā, visdrīzāk tā arī būs. Nākamgad ir plāns startēt EMX250 klasē, bet par to pagaidām nedomāju.

Kur vēl bez startiem Eiropas čempionātā plānojat šogad braukt?
Tagad piedalīsimies Nīderlandes atklātajā čempionātā, kā arī mēģināsim piedalīties dažos Vācijas ADAC seriāla posmos. Tāpat noteikti plānojam startēt arī Latvijā un atrādīties mūsu līdzjutējiem.

Kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-04-18 23:47, pirms gada
Izskatās, ka te tiešām varam gaidīt čaļa pieminētās "uzvaras nākotnē lielākās sacensībās". Lai izdodas!

Cik veci ir pārējie EČ braucēji šajā klasē? Pārsvarā jaunieši?