Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Horhe Lorenco pievienosies “Ducati” MotoGP komandai

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Horhe Lorenco pievienosies “Ducati” MotoGP komandai
Horhe Lorenco
Foto: AP/Scanpix

Šodien oficiāli tikusi apstiprināta MotoGP, "Yamaha" rūpnīcas komandas braucēja Horhes Lorenco pāreja uz "Ducati" rūpnīcas komandu. Spānis parakstījis līgumu uz divām sezonām.

Par iespējamo Lorenco pāreju uz "Ducati" vienību pēdējās nedēļās daudz ticis runāts, taču apstiprināts tas tika tikai pirmdienā pirms Spānijas Grand Prix izcīņas Heresas trasē.

Līgums, starp Lorenco un itāļu komandu, noslēgts uz divām sezonām, sākot no 2017. gada, ar iespēju pagarināt uz trešo sezonu.

Tas nozīmē, ka beigsies Lorenco astoņus gadus ilgusī sadarbība ar "Yamaha" komandu. Pērnā gada pasaules čempions Lorenco "Yamaha" komandai pievienojās 2008. gadā, kad debitēja MotoGP klasē. Ar komandu viņš ir izcīnījis trīs čempiona titulus, 41 uzvaru, 99 pjedestālus, 36 ‘pole position’ un 27 ātrākos apļus 138 startos.

Lai arī kādu sniegumu Lorenco neparādīs atlikušajā 2016. gada sezonā, ir skaidrs, ka viņš ir viens no visveiksmīgākajiem braucējiem "Yamaha" komandas vēsturē.

Tā kā Valentīno Rosi līgumu ar "Yamaha" pagarināja šīs sezonas sākumā, Lorenco pāreja atstāj brīvu otrā braucēja vietu "Yamaha" komandā. Tiek runāts, ka viens no galvenajiem pretendentiem uz šo vietu ir jaunais spānis Maveriks Vinjaless, kurš šobrīd brauc "Suzuki" komandā.

Nav arī skaidrs kurš būs jaunais Lorenco komandas biedrs, jo komandai vēl jāizvēlas kuru no esošajiem braucējiem paturēt. Jāatgādina, ka šobrīd "Ducati" komandā startē divi itāļi, Andrea Doviciozo un Andrea Janone.

Pirms neilga laika Lorenco paziņoja, ka "Yamaha" viņam piedāvājuši labāko piedāvājumu karjerā, taču spānim bija sajūta, ka viņš savā komandā juties kā svešinieks, jo komanda pilnībā velta spēkus Rosi.

Tas spēlējis par labu "Ducati" un vienības bosam Džidži Dall’injam, ar kuru Lorenco strādājis kopā mazākajās klasēs. Dall’injas pārliecināšanas spējas, "Ducati" 2016. gada sniegums, un piedāvātā alga, vairāk nekā 10 miljonu apmērā gadā, bija galvenie faktori, kas lika Lorenco izšķirties par svarīgāko lēmumu karjerā.

Izmantotie resursi:
F1LV Blogs | Vieta, Kur Satiekas Latvijas F1...

     [+] [-]

, 2016-04-18 20:02, pirms 8 gadiem
Beidzot!!! 8 garus gadus gaidīju šo mirkli...