Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Adamo kļūst par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Adamo kļūst par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē
Andreā Adamo. Foto: mxgp.com

Itāļu sportists Andreā Adamo no KTM rūpnīcas komandas vienu posmu pirms sezonas noslēguma kļuvis par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē. Par Itālijas posma uzvarētāju Madžioras trasē kļuva Jago Gērtss, kurš šogad bija titula pretendents, tomēr vairākus posmus bija spiests izlaist savainojumu dēļ.

Pirmajā finālbraucienā jau sacensību sākumā vadībā nonāca Simons Langenfelders, kurš tā arī aizbrauca pirmajā pozīcijā līdz finišam. Otrajā pozīcijā bija ticis Tibo Benistāns, taču piedzīvoja kritienu. Uz otro vietu pacēlās Gērtss, bet trešo - Adamo. Šādā secībā viņi arī finišēja. Adamo gan mēģināja uzbrukt Gērtsam, taču piezemējoties sasitās pret stūri, pēc kā mazināja tempu. Vēlāk uz trešo vietu sāka lūkoties Liams Evertss, taču palika ceturtais, kamēr pirmo piecinieku noslēdza Lukass Kūnens.

Arī otrā brauciena sākumā vadībā nonāca Langenfelders, taču Gērtss viņam ātri vien tika garām. Benistāns sākotnēji bija trešais, sekoja Oriols Olivers, bet tikai piektais bija Adamo. Tobrīd ar to viņam būtu pietics, lai jau šajā posmā nodrošinātu titulu. Topošais čempions nepadevās un apdzina Benistānu, kurš pirms tam bija atkritis uz ceturto vietu, bet vēlāk tika priekšā arī Oliveram cīņā par trešo vietu.

Finišā Gērtss iebrauca ar vairāku sekunžu pārsvaru pār Langenfelderu, nodrošinot uzvaru posmā, bet Adamo finišēja trešais un kļuva par jauno MX2 pasaules čempionu. Olivers krita, kā rezultātā ceturto vietu sasniedza Kajs de Volfs, bet Benstāns finišēja piektais. Evertsam otrais brauciens beidzās ar neveiksmi un nācās palikt bez punktiem.

"Yamaha" komandas braucējs Gērtss sasniedzis septīto uzvaru kādā no šīs sezonas posmiem. Aiz viņa Madžioras trasē divu braucienu summā Langenfelders un Adamo.

Andreā Adamo šis ir pirmais pasaules čempiona tituls MX2 klasē. Iepriekšējā sezonā sportists ieņēma tikai astoto vietu.

Sezona noslēgsies jau pēc nedēļas ar posmu Lielbritānijā.

Itālijas MX2 posma kopvērtējums:

PČ kopvērtējums:

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...