Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi atklāj iemeslus, kāpēc nolēma pāriet uz "Ducati"

Rosi atklāj iemeslus, kāpēc nolēma pāriet uz "Ducati"
Valentīno Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējais Moto GP uzvarētājs Valentīno Rosi nākamajā sezonā pārstāvēs ''Ducati'' vienību. Kā atzīst Rosi, tad tas viņam būs jauns izaicinājums.

31 gadus vecais itāļu sportists ar ''Ducati'' vienību noslēdza divu gadu līgumu. Lai arī pats sportists ar nepacietību gaida, kad varēs braukt ar ''Ducati'' motociklu, viņa tēvs atzīst, ka pāreja uz ''Ducati'' nozīmē solis tuvāk F-1. ''Rosi vēl netaisās apstāties un turpinās braukt ar motocikliem,'' saka sportista tēvs. ''Ja viņam trīs vai četru gadu laikā izdosies pārkāpt F1, tad kas varbūt labāks par pariešanu no ''Ducati''? Uzskatu, ka šobrīd Rosi spēris lielu soli, lai nākotnē brauktu F1.'' Atgādināsim, ka katru gadu Itālijā, Madonna di Kampilio slēpošanas kūrortā, norisinās "Wrooom, F1 and MotoGP Press Ski Meeting" pasākums, kurā parasti piedalās tieši "Ducati" un "Ferrari" komandas.

''Mana lēmuma pamatā pāriet uz ''Ducati'' bija divas vai trīs svarīgas lietas,'' iesāk Rosi. ''Pati galvenā lieta – sezonas beigās ''Yamaha'' šefs Masao Furusava pametīs komandu un beigs darbu, un man tas ir svarīgi. Šajos septiņos gados Furusava ''Yamaha'' vienībā bija pirmais cilvēks. Nezinu, kas tagad notiks bez viņa. Otra lieta - uzskatu, ka manam darbam šajā komandā ir pienācis gals. Mums ir labi braucēji, labs motocikls, bet man nepieciešami jauni piedzīvojumi, jauna pieredze, bet pats galvenais – motivācija. Lūk, kāpēc nolēmu pāriet uz ''Ducati''. Kaut kur dzirdēju, ka par iemeslu tam, kāpēc pārgāju uz ''Ducati'', bija nauda. Taču gribu pateikt, ka tā nav taisnība. Šeit saņemšu tikpat, cik ''Yamaha'' komandā. Nav nekādas atšķirības.''

''Vienmēr esmu runājis ar ''Ducati'' vadītāju Filipo Preziosi un šobrīd es viņā esmu saskatījis līdzīgu izturēšanos un attieksmi, kāda tā bija Furusavam 2004. gadā. Šobrīd ceru, ka ''Yamaha'' man atļaus Valensijā izbraukt ar ''Ducati'' motociklu.''

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai Rosi pieņēma pareizu lēmumu?

  • 115

  • 4


  +5 [+] [-]

, 2010-08-17 12:24, pirms 14 gadiem
Pareizi vien izdarīja!

  +7 [+] [-]

, 2010-08-17 12:52, pirms 14 gadiem
Tagad, kad spekulācijas ap Rosi pāriešanu uz Ducati ir galā, visbūtiskākais jautājums ir par viņa inženiera Džerija Bērdžesa nākotni. Viņi kopā ir "nostaigājuši" motosportā garu ceļu, tādēļ ir jāņem vērā, ka Rosi bez viņa klātbūtnes var klāties grūtāk. Taču: a) Ducati politika nepieļauj vadošajos amatos "neitāli"; b) pats Bērdžess ir izteicies, ka visdrīzāk paliks Yamaha; c) milzīgu interesi, lai Bērdžess atgrieztos, izrāda Honda.
Tad nu ir 3 scenāriji:
1) Berdžess paliek Yamaha un strādā ar Ben Spies;
2) Berdžess pāriet uz Honda un strādā ar Stouneru;
3) Rosi pārliecina Ducati, ka Bērdžess ir nepieciešams.
Ja pirmie 2 varianti, tad Rosi būs ļoti spēcīgi konkurenti. Katrā ziņā daudz tiek runāts, ka Rosi ļoti labi saprotas ar Ducati vadību jau tagad, tādēļ ir viedoklis, ka bez Bērdžesa var arī iztikt. Taču pirms lēmuma par pievienošanos Ducati Rosi ir izteicies, ka viņam jāaprunājas tieši ar Džeremiju. Tādēļ nevar izslēgt, ka Ducati maina savu nostāju, kaut šaubas ir lielas, jo lielākā daļa no Rosi teama ir no Austrālijas.
Par F-1 tēmu. Šīs spekulācijas jau virmo gadiem. Protams, Ducati ar Fiat sponsoru un kopējām saistībām ir vēl lielāks pamats šādām baumām, taču līdz šim vairāk par testa braucieniem un zināmu intrigas uzturēšanu nekas nav bijis. Man tomēr šķiet, ka, ja Rosi pāries uz 4 riteņiem, tad drīzāk tas varētu būt rallijs. Taču nauda var darīt savu, jo esmu visai drošs, ka pēc Rosi aiziešanas Yamaha budžets var smagi pieplakt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 13:44, pirms 14 gadiem
Njaa Rosii ir tik daudz uzvaru, ka ar katru komandu viņam vajag titulu!

  +9 [+] [-]

, 2010-08-17 14:39, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Nevien to nelasis ko tu sarakstiji
Tas ka tu nelasi , nenozime ka citi neizlasis . Sakuma sie komentari bija domati , lai cilveki varetu izteikt savu viedokli , nevis lai klausitos tavu un citu cilveku berniskigumu .

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 14:52, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Nevien to nelasis ko tu sarakstiji
Aha, aha... Un grāmatas arī grūti lasīt, jo valoda tik sarežģīta, burti maziņi, lappuses daudz, informācija nesagremojama...

     [+] [-]

, 2010-08-17 16:08, pirms 14 gadiem
rossi labakais!

     [+] [-]

, 2010-08-19 07:40, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Nevien to nelasis ko tu sarakstiji
Rēcīgi!