Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbārži Nīderlandes posmā izcīna 8. vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lielbārži Nīderlandes posmā izcīna 8. vietu
Foto: WSC

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja 8. vietu pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā ceturtajā posmā.

Kvalifikācijas sacīkstē, startējot A grupā, 16 gadus vecie dvīņu brāļi sasniedza ceturto vietu, finišējot krietni priekšā tuvākajiem sekotājiem un tikai nepilnas divas sekundes aiz Gerta van Vervena/Robija de Vēnes dueta. Uzvarēja Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks, bet otro vietu ieņēma Koens Hermanss/Bens van den Bogārts. Kopā ar vācu pilotu Andrē Knubenu startēja arī latviešu līdzbraucēju Roberts Klāvs Užāns kvalifikācijā tika diskvalificēti.

Pirmajā braucienā Lielbāržiem starts izdevās labs, sākot braucienu no 10. pozīcijas un jau pēc viena apļa Latvijas ekipāža pakāpās vēl par vienu vietu. Lielbāržiem trasē bija labs ātrums, taču 8. aplī piedzīvoja kritienu un brauciens bija jāatsāk no 12. pozīcijas. Finiša līniju latvieši šķērsoja 11. vietā. Kritienā Bruno traumēja kāju un pastāvēja bažas, ka ekipāža nebrauks otro braucienu.

Otrajā braucienā jau pirmajā līkumā Latvijas ekipāža saķērās ar citām ekipāžām un turpināja braucienu vien no 22. pozīcijas. Ar katru apli Lielbārži uzlaboja savas pozīcijas un finišēja 6. vietā, kas brāļiem ir šīs sezonas labākais rezultāts braucienos pasaules Čempionātā šosezon.

Abos braucienos nepārspēts bija nīderlandieši Kūns Hermanss/Bens van den Bogārts – viņiem posmā 50 punkti un pirmā vieta. Posmā otrā pozīcija Etjēnam Baksam/Ondrejs Čermāks, bet trešie palika Marvins Vanlušens/Nikolā Musē. Lielbārži posmā iekrāja 25 punktus un bija 8. vietā.

Nākamais pasaules čempionāta posms blakusvāģu motokrosā notiks 27. un 28. maijā Francijā.

Kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
lamsf.lv

  +1 [+] [-]

, 2023-05-17 08:22, pirms gada
Šodien ir trešdienas rīts. Mači notiks svētdien...

Kas ar kāju? Otro braucienu spēja nobraukt, turklāt labi.

     [+] [-]

, 2023-05-17 11:51, pirms gada
Jā info ātrums spridzina.
Otrais brauciens jau bija kapitāls. Kamēr pārējie uz brauciena beigām metās nost, bračkas tik deva ručkā. Malači 16 gados labi mauc. Jācer ka kāja vesela