Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc vēl viena kritiena karjeru noslēdz bijušais MXGP braucējs Nikolss

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc vēl viena kritiena karjeru noslēdz bijušais MXGP braucējs Nikolss
Džeiks Nikolss. Foto: mxgp.com

Pēc pagājušajā nedēļā piedzīvota kritiena, kā rezultātā gūtas traumas, britu motosportists Džeiks Nikolss paziņojis par profesionālās karjeras beigšanu motokrosā.

"Tas viss man ir par daudz," sociālajos tīklos paziņojis Nikolss. "Kopš 2018. gada motokross mani ir pilnībā nomocījis, un pagājušā nedēļa nebija izņēmums. Nedēļas vidū piedzīvoju kritienu, kurā guvu smadzeņu satricinājumu un lauzu plecu. Tas nozīmē mana ceļa galu profesionāla līmeņa sacīkstēs."

Sportists paskaidro, ka tieši daudzās grūtības, ar ko nācies saskarties motokrosa trasēs pēdējo gadu laikā, likušas pieņemt šādu līmeni. Nikolss atzīst, ka turpinās braukt ar motociklu un arī sacīkstēs būs redzams, bet vairs ne kā profesionāls sportists.

"Tagad mana galvenā uzmanība būs ģimenei, draugiem un savas uzņēmējdarbības attīstīšanai," viņš piebilst.

Ar motokrosu Nikolss sāka nodarboties jau trīs gadu vecumā, bet pirmās sacensības aizvadījis, kad viņam bija seši gadu. 17 gadu vecumā sportists aizvadīja pirmās pasaules čempionāta sacensības.

MX2 klasē viņš brauca no 2006. līdz 2013. gadam, bet no 2014. līdz 2017. gadam pārstāvēja MXGP klasi. MX2 kategorijā labākā sezona bija 2012. gadā, kad tika izcīnīta ceturtā vieta kopvērtējumā. Uzvaras pasaules čempionātā Nikolss nav guvis, bet MX2 klasē divreiz posmos iekļuvis pirmajā trijniekā. Savainojuma dēļ 2017. gadā viņš bija spiests noslēgt karjeru pasaules čempionātā, bet turpināja startēt Lielbritānijā, kur kļuvis arī par čempionu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...