Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu sportisti startēs pasaules un Eiropas čempionāta posmā Arnhemas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu sportisti startēs pasaules un Eiropas čempionāta posmā Arnhemas trasē
Foto: mxgp.com

Šajā nedēļas nogalē Nīderlandē, Arnhemas trasē notiks pasaules un Eiropas motokrosa čempionāta posms, un uz starta izies kopumā četri braucēji no Latvijas.

Divos no aizvadītajiem trim posmiem MXGP klasē startēja Uldis Freibergs un Edvards Bidzāns. Šajās sacensībās latviešu sportisti MXGP kategorijā nebūs redzami.

Tikmēr pēc traumas beidzot pilnvērtīgi cer startēt Jago Gērtss. "Yamaha" rūpnīcas pārstāvis mēģināja braukt jau iepriekšējā posmā Beļģijā, tomēr kvalifikācijā saprata, ka fiziskā kondīcija nav tāda, lai varētu piedalīties un finišēt finālbraucienos.

Patīkami dalībnieku sarakstā ieraudzīt titulētā veterāna Antonio Kairoli vārdu. Viņam tā būs atgriešanās MXGP pēc ilgāka pārtraukuma. Šajā posmā debiju pasaules čempionātā piedzīvos "Ducati" komanda, kurā Kairoli ir testu braucējs, un tieši viņam tiks dots uzdevums aizvadīt Itālijas motociklu ražotāja pirmās sacensības MXGP kategorijā.

MX2 klasē karjeru turpina Kārlis Alberts Reišulis. "Yamaha" komandas sportists jau spējis nostiprināties vadošajā desmitniekā, kurā finišējis pēdējos sešos finālbraucienos.

Tāpat Arnhemā notiks sezonas devītais posms Eiropas čempionāta EMX125 klasē. Tur dalību pieteikuši trīs latviešu braucēji - Markuss Ozoliņš, kurš aizvada pilnu sezonu un kopvērtējumā ir devītais, kā arī Jēkabs Kubuliņš un Tomass Šaicāns.

Izmantotie resursi:
mxgp.com