Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs izveido jaunu komandu un pārkāpj uz ''Kawasaki'' motociklu

Šteinbergs izveido jaunu komandu un pārkāpj uz ''Kawasaki'' motociklu
Ivo Šteinbergs
Foto: Uldis Dobelis

Pagājušajā sezonā izskanēja dažāda informācija par notiekošo saistībā ar Ivo Šteinberga startiem pasaules čempionātā MX1 klasē. Neskatoties uz iekšējām ''pārbīdēm” ''Latvia Elksni Honda Team” komandā, Ivo šobrīd gatavojās atbildīgajiem startiem šajā sezonā un, iespējams, viņu mēs redzēsim startējam arī kādā no ''Battery Superkauss” posmiem.

Kā tu no sportiskā viedokļa vērtē pagājušās sezonas startus Pasaules GP?
Sākums bija labs, līdz brīdim, kad Itālijas čempionātā salauzu pirkstu. Nācās izlaist pirmos divus GP posmus un uz trešo biju atpakaļ. Bet forma nebija tā, kas bija pirms tam. Uz sezonas vidu biju atguvis formu, bet smags kritiens Dobeles ''Battery Superkauss” posmā un atkal divas nedēļas nevarēju braukt. Uz Ķeguma GP bija daļēji gatavs. Bet kopumā ar treneri Aigaru Bobkovu sezonas laikā daudz izdarīju un ieguvu. Neizdevās punktos iebraukt tad, kad bija iespēja, vajāja nepatīkami kritieni. Bet kopumā biju apmierināts ar sezonu, liels paldies sponsoriem, kas palīdzēja 2010. gada sezonā.

Piedalījies dažos ''Battery Superkauss” sacensību posmos – kā vērtē šo motokrosa seriālu – tā braucienu formātu un organizatorisko līmeni?
Piedalījos trijos posmos, no kuriem divos spēcīgi lija lietus un vienā smags kritiens. Es gribētu teikt - sprinta ''Superkauss”, jo formāts savādāks nekā klasiskajā motokrosā. Seriāls labi organizēts, skatītāju daudz. Gribētos trases tehniskākas un platākas, savādāk jābrauc virsū sāncenšiem, lai varētu viņus apsteigt.

''Battery Superkauss” dalībnieku sastāvs MX Pro klasē augstvērtīgs – kas bija tie apstākļi, kas neļāva tev uzrādīt augstākus rezultātus šajās sacensībās?
Sastāvs bija labs, sen Latvijā nebija tik stipri braucēji pie starta barjeras. Tajos posmos, kuros braucu, bija vairāk neveiksmju nekā veiksmes.

Vai 2011.gada sezonā plāno arī startēt ''Battery Superkauss” sacensībās?
Piedāvājumu esmu saņēmis no organizatora, bet pagaidām nav izlemts, vai kādā posmā varētu piedalīties.

Kā šobrīd noris darbs pie jaunās komandas veidošanas? Vai šobrīd jau ir 100% zināms, ka startēsi GP?
Darbs lēnām rit uz priekšu un komanda gatavojās jaunajai sezonai. Kā jau zināms, jaunā komanda ir apstiprināta, un tā sauksies - ''IST T.I.S.CO. Racing”. Šīs vienības sastāvā startēšu ar ''Kawasaki'' motociklu MX1 klasē.

Ko šobrīd dari? Kā norit gatavošanās process nākamajai sezonai?
Šobrīd atrodos Beļģijā, kur plānots pabrauktu vairāk pa smilšainā seguma trasēm un sagatavot motociklus sezonai. Nesen atgriezos no Malagas, kur aizvadīju trīs nedēļas treniņus.

Izmantotie resursi:
www.superkauss.lv