Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Fantic" rūpnīca paziņo MXGP un MX2 komandu sastāvus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Fantic" rūpnīca paziņo MXGP un MX2 komandu sastāvus
Foto: Fantic

"Fantic" rūpnīcas komanda paziņojusi, ka tās sastāvā pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē startēs Glens Koldenhofs un Roans van de Mūsdijks. Tāpat "Fantic" komanda brauks MX2 klasē un Eiropas čempionātā.

Koldenhofs iepriekš pārstāvēja "Yamaha" rūpnīcu, bet tagad noslēdzis divu gadu līgumu ar "Fantic Factory Racing MXGP". Šogad viņš izcīnīja uzvaru vienā braucienā, bet gandrīz vienmēr bija stabils "Top 3" pretendents un kopvērtējumā guva augsto ceturto vietu.

Savukārt Van de Mūsdijks debitēs MXGP klasē. Šogad MX2 kategorijā viņš "Nestaan Husqvarna Factory Racing" sastāvā uzvarēja vienā braucienā, dažus posmus bija spiests izlaist, bet kopvērtējumā ierindojās astotajā pozīcijā.

MXGP klasē "Fantic" pārstāvēs "Wilvo Racing" komanda, kas iepriekš sadarbojās ar "Yamaha" rūpnīcu. Iepriekš "Fantic" oficiālā komanda MXGP startēja 2022. gadā, kad to pārstāvēja Nikolass Lapuči.

Šogad MX2 klasē par "Fantic" rūpnīcas motocikliem rūpējās "Maddii Racing", bet sastāvā startēja Toms Gujons. Tiesa gan, viņam pilnvērtīgi izdevās aizvadīt tikai divus posmus, jo sezonu aizēnoja savainojumi. Divos posmos brauca arī Hakons Osterhagens.

"SM Action" komanda līdz šim startēja ar KTM motocikliem un šosezon MXGP klasē Alberto Forato kopvērtējumā izcīnīja augsto septīto vietu. Nākamsezon "SM Action" jau rūpēsies par "Fantic" motocikliem MX2 klasē, bet ar tiem startēs Davids Braserass un Kajs Karsemakerss.

Braserass šogad aizvadīja debijas sezonu MX2 klasē, pārstāvot "F&H Kawasaki" vienību. Labākajā no sacīkstēm viņam izdevās gūt sesto vietu, regulāri spāņu sportists finišēja punktos un, izlaižot piecus posmus, guva 17. vietu kopvērtējumā.

Karsemakerss tikmēr šogad bija viens no Eiropas čempionāta līderiem EMX250 klasē, kur "BT Husqvarna" sastāvā kļuva par vicečempionu, zaudējot tikai Andrea Bonakorsi. Holandietis uzvarēja vienā braucienā, bet kopumā deviņos ierindojās vadošajā trijniekā. Jāpiebilst, ka astoto vietu EMX250 klasē šogad izcīnīja Kārlis Alberts Reišulis.

EMX250 klasē "Fantic" nometni turpinās pārstāvēt franču braucējs Aleksiss Fuerī, kurš šogad debijas sezonā sasniedza 11. vietu.

Tikmēr EMX125 klasē "Fantic" sadarbosies ar "SDM Corse Racing" komandu, bet tās sastāvā brauks Simone Mančīni, Noels Zanočs un Douve van Mehgelens.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...