Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis MX2 sacensībās Ķīnā pārņem vadību, vēlāk piedzīvo kritienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis MX2 sacensībās Ķīnā pārņem vadību, vēlāk piedzīvo kritienu
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Pasaules motokrosa čempionāta posmā Ķīnā ļoti cerīgi otro braucienu MX2 klasē uzsāka Kārlis Alberts Reišulis, pārņemot vadību un demonstrējot uzvarētāja cienīgu ātrumu, taču piedzīvoja kritienu. Posmā gūta astotā vieta, bet uzvarēja Lukass Kūnens. MXGP klasē par jauno sezonas līderi pirms pēdējā posma kļuvis Horhe Prado.

Sākotnēji bija iecerēts finālsacīkstes aizvadīt pirmdien, taču gaidāmā laikapstākļu pasliktināšanās plānu lika mainīt. Kvalifikācijas sacensības atcēla, bet abi braucieni Šanhajā notika šodien.

MX2

Kvalifikācijas treniņā, pēc kura rezultātiem tika noteiktas vietas pie starta barjeras, MX2 klasē uzvarēja Simons Langenfelders, kamēr Reišulis uzrādīja sesto rezultātu. Šajā posmā uz starta izgāja kopumā 19 braucēji.

Jau pirmajā braucienā Reišulim padevās lielisks sākums, un pirmo apli viņš noslēdza ceturtais, bet pēc tam apdzina Liamu Evertsu, nonākot jau trešajā vietā. Latviešu sportists trešais bija vairākus apļus, pirms Evertss zaudēto atguva, pēc kā Kārli apdzina arī sezonas līderis Kajs de Volfs. Pēc tam tika zaudētas vēl vairākas pozīcijas un finišā devītais rezultāts. Uzvarēja Lukass Kūnens, aiz sevis atstājot Langenfelderu un De Volfu.

Otrajā braucienā "Monster Energy Yamaha Factory" komandas sportists Reišulis jau sākumā pārņēma vadību un turpmākajos apļos izveidoja visai lielu pārsvaru pār Langenfelderu. Vadību izdevās noturēt līdz 12. aplim, kad tika piedzīvots kritiens. Tobrīd vadībā izvirzījās Evertss, bet pēc tam izstājās, un atkal uzvarēja Kūnens, kamēr aiz viņa ierindojās De Volfs un Langenfelders. Reišulis atkrita uz piekto vietu, tad kādu brīdi brauca ceturtais, bet pēdējos apļos atkāpās uz septīto pozīciju.

Posmā uzvarēja Kūnens, aiz viņa De Volfs un Langenfelders. Pirmo piecinieku noslēdza Mikels Hārups un Andrea Adamo. Posmu pirms sezonas beigām De Volfam aizvien ievērojams 36 punktu pārsvars pār otru "Huqvarna" komandas pārstāvi Kūnenu, kam šī bija jau astotā uzvara šogad notikušajos 19 posmos. Reišulis summā astotais, bet kopvērtējumā ieņem 15. vietu. Atgādinām, ka startēt MX2 čempionātā viņš uzsāka ar sezonas 11. posmu.

MXGP

Dramatisks pavērsiens notika MXGP pirmajā braucienā, kad jau pirmajā aplī krita sezonas līderis Tims Gajsers. Motociklam tika bojāts kāpslis un sportists finišēja tikai 17. vietā, zaudējot vadību čempionāta kopvērtējumā. Sākumā vadībā bija Džeremijs Sīvers, pēc tam Rubens Fernandess un Horge Prado, bet uzvaru izcīnīja "Kawasaki" komandas braucējs Romēns Fevrs. Prado finišā bija otrais un pārņēma līderpozīciju kopvērtējumā. Trešais beigās finišēja Džefrijs Herlingss.

Otrajā sacīkstē Prado bija līderis jau kopš sākuma un tā arī finišēja pirmais, bet otrajā vietā visu braucienu pavadīja Gajsers. Sākumā trešais bija Fernandess, bet vēlāk uz pirmo trijnieku pacēlās Fevrs. Kopumā startēja 21 sportists.

Prado izdevās kļūt par posma uzvarētāju, aiz sevis atstājot Fevru un Herlingu, kamēr pirmo piecinieku noslēdza Fernandess un Jans Pancars. "Honda" pārstāvis Gajsers palika septītais un MXGP kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir nieka sešus punktus aiz "GasGas" komandas braucēja Prado.

Rezultāti

     [+] [-]

, 2024-09-16 07:05, pirms nedēļas
Izcils raksts! Otrajā braucienā vadību pārņēma Everts...Labi gan viņš pārņēma vadību,lai gan gan pāris apļus nogulēja vienā no līkumiem...