Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Ducati" komanda šonedēļ debitēs MXGP, atgriešanos piedzīvos Kairoli

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ducati" komanda šonedēļ debitēs MXGP, atgriešanos piedzīvos Kairoli
Antonio Kairoli. Foto: motorcyclesports.net/

Jau šīs nedēļas nogalē Nīderlandē, Arnhemas trasē debiju pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē piedzīvos "Ducati" rūpnīcas komanda, bet jauno motociklu kaujas apstākļos izmēģinās leģendārais Antonio Kairoli, kam tā būs atgriešanās MXGP pēc ilgāka pārtraukuma.

"Ducati" aktīvi gatavojas 2025. gadā aizvadīt pilnu pasaules čempionāta sezonu, un šīs komandai būs pirmās sacensības MXGP kategorijā. Sagatavošanās programmu ar jauno "Ducati Desmo450 MX" motociklu pēc tam turpinās otrs vienības testpilots Alesandro Lupino, 1. septembrī startējot Itālijas čempionāta posmā Kastiljones del Lago trasē. Divus posmus pirms sezonas beigām viņš ir kopvērtējuma līderis.

Šonedēļ Arnhemas trasē ar "Ducati" motociklu startēs deviņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli. Iepriekšējā Itālijas čempionāta posmā Toskānā Kairoli pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās sacīkšu režīmā, uzvarot pirmajā braucienā, kamēr summā uzvaru sasniedza Lupino, izvirzoties čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā. Tas parāda, ka "Ducati" izstrādātais motocikls jau sākotnēji ir konkurētspējīgs.

Kairoli savulaik septiņas reizes kļuvis par pasaules čempionu MXGP klasē un divreiz MX2 klasē, bet pēdējo sezonu itālis aizvadīja 2021. gadā. Pēc tam viņš aizvadījis dažas motokrosa sacensības Amerikā, bet šonedēļ 38 gadu vecumā piedzīvos atgriešanos pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross news