Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nacionālā kausa posmā Dobelē plāno startēt vecmeistars Aleksandrovičs un piloti no Izraēlas

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Nacionālā kausa posmā Dobelē plāno startēt vecmeistars Aleksandrovičs un piloti no Izraēlas
Foto: Jānis Asaris, Latvijas Motosporta federācija

Latvijas Nacionālā kausa motokrosa sezona rit pilnā sparā un jau sestdien tiks aizvadīts šī seriāla trešais posms. Sportisti tiksies Dobelē, kur ''Ceļa Ēzeļa'' trasē cīnīsies par godalgām un svarīgiem punktiem kopvērtējumam. Pie starta barjeras stāsies ne vien piloti no Baltijas valstīm, bet arī no Izraēlas.

Dobeles mototrasē ''Ceļa Ēzeļi'', kur daudzus gadus notiek Latvijas čempionāta ieskaites posmi, Nacionālā kausa sacensības notiks pirmo reizi.

''Sacensības apzināti plānojām uzreiz pēc Latvijas čempionāta, lai ''Ceļa Ēzeļu'' mototrases 25 gadu jubilejas gadā skatītājiem parādītu no kā tad sastāv mūsdienu motokross. Ja Latvijas čempionātā jau redzējām ātrākos no solo, kvadriciklu un blakusvāģu klasēm, tad Nacionālā kausa pirmajā cēlienā jau no plkst. 8:00 būs iespēja redzēt kā trasē brauc paši mazākie piloti. Pēc mazajām klasēm starts tiks dots daudzskaitlīgajai amatieru ''armijai'' solo klasēs, kas sadalīti grupās pēc viņu spējām. Savas prasmes demonstrēt solījās arī vecmeistars Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš startēs MX A grupā. Saldajā ēdienā MX Pro braucieni, kuros savu dalību pieteikuši arī vairāki vadošie motokrosa meistari – Kristers Drevinskis un Tomass Šileika, kas sastādīs sīvu konkurenci jau ierastajiem NK Pro klases braucējiem Gintam Filipsonam un Andim Valtam. Sacensībās gatavojas startēt arī vairāki sportisti no Izraēlas,'' gaidāmo sacensību dienas programmu atklāja ''Ceļa Ēzeļu'' trases saimnieks Māris Sniķers.

Sportisti tiks sadalīti klasēs pēc prasmēm un ātruma: MX A, MX B, MX C un MX D. Protams, neizpaliks arī MX ZERO, MINI MX un prestižā MX PRO klase. Jauniešu klases MX 50, MX 65 un MX 85 motosportisti tiks sadalīti ''jaunākajos'' un ''vecākajos'' braucējos.

Kā ziņo Māris Sniķers, dalībnieki trasē tiek gaidīti jau piektdien no plkst. 18:00, kad būs atvērta iebraukšana dalībnieku nometnē. Vienlaicīgi darbosies arī ''Kalna ēzeļu'' bārs, bet par muzikālo fonu rūpēsies ''Aspekt Sound''. Informācija par sportistu iebraukšanas kārtību atrodama sacensību nolikumā.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/nacionala-kaus...