Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso būs jāsamierinās ar algas samazināšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso būs jāsamierinās ar algas samazināšanu
Horhe Lorenso
Foto: AP/Scanpix

Ja trīskārtējais "MotoGP" čempions Horhe Lorenso gribēs palikt "Ducati" komandā arī 2019. gada sezonā, viņam nāksies samierināties ar algas samazinājumu, pavēstījis vienības sporta direktors Paolo Čabati.

Gan Lorenso, gan komandas otram braucējam Andreā Doviciozo saistības beigsies šī gada izskaņā, bet "Ducati" vadība jau iepriekš atzinusi, ka ļoti labprāt pagarinās kontraktus ar abiem sportistiem. Tiesa, abiem tiem mainīsies algu apmērs, un tas vairs nebūs tāds kā pirms diviem gadiem, kad tika noslēgti pašreizējie līgumi.

"Mūsu nolūks ir turpināt strādāt ar abiem pašreizējiem braucējiem, bet mūsu tēriņu griesti ir skaidri ierobežoti," stāsta Čabati. "Mēs runāsim ar saviem sponsoriem, jo "Telecom Italia" nolēma mūs pamest un, kad būs skaidrs, cik daudz naudas varam sagādāt, būs vieglāk veikt pārrunas ar sportistu menedžeriem. Tas ir acīmredzams, ka situācija ļoti atšķiras no tās, kas bija 2016. gadā. Kad nolīgām Horhi, viņam bija ļoti liels piedāvājums no "Yamaha" uz vēl divām sezonām, un viņš bija tā brīža pasaules čempions. Nedomāju, ka varēsim viņam piedāvāt tikpat lielu naudu kā tad, kad viņš ieradās mūsu komandā."

Lorenso alga ir aptuveni 12 miljoni eiro gadā, tomēr spānim bija nepieciešams ilgs laiks, lai pierastu pie "Ducati" motocikla un komandas rindās viņš divu sezonu laikā tā arī ne reizi nav izcīnījis uzvaras. Tikmēr Doviciozo gadā nopelna ap diviem miljoniem eiro, taču itālis kopš līguma pagarināšanas brīža krietni progresējis, 2016. gada sezonas beigās izcīnot pirmo uzvaru, bet pērn jau triumfējot sešos posmos, kas ļāva cīnīties par titulu, lai gan nācās palikt otrajā vietā kopvērtējumā.

"Kad 2016. gada vidū pagarinājām līgumu ar Andreā, "Ducati" komandā viņš nebija guvis nevienu uzvaru, bet mēs atalgosim viņu par veikumu 2017. gada sezonā," atklāj Čabati.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...