Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Doviciozo: "Es neprasīju lielāku algu - līgumu man vispār nepiedāvāja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Doviciozo: "Es neprasīju lielāku algu - līgumu man vispār nepiedāvāja"
Andreā Doviciozo. Foto: Ducati Corse

Itāļu motosportists Andreā Doviciozo, lai gan sevi pierādījis kā viens no ātrākajiem braucējiem, nākamgad uz starta "MotoGP" sacīkstēs vairs neizies. Līgumu ar "Ducati" viņš nepagarināja, taču sākotnēji nebija daudz informācijas par to, kādēļ noticis šāds pavērsiens. Tagad viņš atklāti stāsta, ka attiecības ar komandas vadītāju Džidži Dalanju ir pilnībā sabojājušās.

"MotoGP" klasē Doviziozo aizvadījis 13 sezonas, pēdējos astoņus gadus pavadījis "Ducati" rūpnīcas komandā, kuras sastāvā izcīnījis 14 no savām pavisam 15 gūtajām uzvarām. Iepriekš viņš trīs gadus pēc kārtas cīnījās par titulu, bet visas trīs reizes palika vicečempions, kamēr pērn uzvarēja vienu reizi un kopvērtējumā bija ceturtais.

Jau augustā viņš pavēstīja, ka kontraktu ar komandu nepagarinās. Tagad itāļu laikrakstam "Gazzetta dello Sport" itālis atklāj vairāk, sakot, ka galvenais iemesls tam bijis nesaskaņas ar vadītāju Dalanju.

"Attiecības ar Džidži ir nulles līmenī," viņš skaidro. "Iepriekšējos gados tās bija kādu 30 procentu līmenī, bet, kopš 2017. gadā komandā ienāca Horhe Lorenco, strīdoties un ejot vienam pret otru, mana nometne tika pilnībā izolēta. Mēs vairs nerunājām par motocikla attīstīšanu, vairs nebija sapulču, kurā par to tiktu runāts. Bet "Ducati" ir potenciāls to darīt, jo kompetence un prasmes komandai ir ļoti augstā līmenī. Šo astoņu gadu laikā tā ir vienīgā lieta, kas mani sadusmojusi, jo mēs varējām izdarīt vairāk. Ar Džidži neesam mierīgi runājuši kopš 2017. gada."

Doviciozo noliedz runas, ka lēmums nepagarināt līgumu ar viņu vienbalsīgi nācis no visas komandas vadības: "Šie lēmumi nāk tikai no Džidži. Baumo, ka to dara "Ducati", bet tā nav taisnība, jo tie visi ir viņa lēmumi. Tāpat kā lēmums par Lorenco pieņemšanu 2017. gadā. 2016. gada sākumā bija iespēja pieņemt Marku Markesu, bet viņš jau bija izlēmis, ka grib Lorenco."

Doviciozo stāsta, ka attiecības ar Dalanju pilnībā sabojājušās 2019. gadā, pēc sapulces starp posmiem Vācijā un Austrijā.

"Tai bija jābūt sapulcei par tehniskajiem jautājumiem," atklāj Doviciozo. "Mums bija dažādi redzējumi, radās nesaskaņas un gribējām tikties ar visiem inženieriem. Tā sākās kā tehniskā sapulce, bet beidzās kā konfrontācija starp mums abiem. Džidži jutās aizskarts, sakauts. Manuprāt, tas bija brīdis, kad viņš aizvēra šīs durvis, bet viņš to izdarīja klusām."

Doviziozo arī noliedz, ka sarunas par jaunu līgumu beigušās ar neveiksmi, jo abas puses nevarējušas vienoties par atalgojumu sportistam: "Tiek teikts, ka es esmu gribējis to un to, bet tie visi ir meli. Nekāds piedāvājums nav bijis un nekādas pārrunas nav notikušas. Es pat nezināju, ka viņi mani vairs savā komandā nevēlas redzēt. Bet tas, ko stāsta Dalanja, ir apliecinājums, ka viss bija beidzies jau pēc tās sanāksmes 2019. gadā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...