Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins: "Kad sapratu, ka varu kļūt par "MotoGP" čempionu, sākās mentālas grūtības"

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins: "Kad sapratu, ka varu kļūt par "MotoGP" čempionu, sākās mentālas grūtības"
Horhe Martins. Foto: motogp.com

Spāņu motosportists Horhe Martins atzīst, ka bijis grūti izturēt spiedienu, kas radās, kad viņš kļuva par reālu pretendentu uz 2023. gada "MotoGP" čempiona titulu.

"Ducati" satelītvienībā "Pramac" startējošais Martins kļuva par rūpnīcas braucēja Frančesko Banjajas sīvāko pretinieku aizvadītajā sezonā. Spānim izdevās uzvarēt deviņās sprinta sacīkstēs, kā arī četras reizes triumfēt "Grand Prix" sacensībās. Viss izšķīrās sezonas pēdējā posmā, kad kopvērtējumā tomēr nācās atzīt Banjajas pārspēku.

"Domāju, ka posms Misano bija tas brīdis, kad secināju, ka uz to brīdi esmu labākais," stāsta Martins. "Uzvarēt šajā trasē, Itālijā, "Ducati" mājās, tas bija kaut kas neticams. Tā bija labākā sajūta, ko esmu baudījis. Tad devāmies uz Indiju, kur uzvarēju sprintā un ar nepareizu riepu biju otrais svētdienas sacīkstē. Sekoja posms Japānā, kur uzvarēju abās sacīkstēs. Iespējams, tas bija punkts, kad apzinājos, ka varu uzvarēt čempionātā."

Martins stāsta, ka pēc tam sākušās psiholoģiskas grūtības: "Tad uzradās spiediens. No Taizemes līdz Kataras posmam bija nebaudāms laiks. Man bija lielas mentālas grūtības. Pirmo reizi karjerā uz sevi nesu tādu spiedienu, un radās problēmas. Tas nebija nekas baudāms. Domāju, ka savu labāko ātrumu parādu, kad spēju visu izbaudīt. Tāpēc ceru, ka nākamsezon spēšu uzlabot savu veikumu, mācīšos un varēšu gūt baudu jau sākot ar pirmo posmu."

Sportists atzīst, ka viņa cerības uz titulu zuda galvenokārt divu notikumu dēļ - kad tika piedzīvots kritiens no līderpozīcijas Indonēzijā un nepareizas riepas izvēlas dēļ bija jāatkrīt no pirmās uz piekto vietu Austrālijas posmā.

"Šajos posmos no situācijas, kad esmu čempionāta vadībā ar 30 punktu pārsvaru, nonācu situācijā, kad esmu iedzinējos ar 27 punktu deficītu," neslēpj Martins.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...