Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais "MotoGP" čempions Lorenso šonedēļ noslēgs karjeru

Ints Megnis
Ints Megnis

Trīskārtējais "MotoGP" čempions Lorenso šonedēļ noslēgs karjeru
Jorhe Lorenso emocionālā preses konferencē paziņo par karjeras beigām. Foto: AFP/Scanpix

Trīs reizes par pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases uzvarētāju kļuvušais spāņu braucējs Horhe Lorenso pēc šonedēļ paredzētā sezonas pēdējā etapa noslēgs karjeru.

Lorenso par čempionu kļuva 2010., 2012. un 2015. gadā, pārstāvot "Yamaha" komandu. Tāpat 2006. un 2007. gadā viņš bija labākais 250 kubikcentimetru klasē. 2008. gadā spānis debitēja "MotoGP" klasē un tajā uzvarējis 47 sacīkstēs, kas ir piektais visu laiku augstākais rādītājs. 202 startos uz goda pjedestāla viņš kāpis 114 reižu.

Pirms šīs sezonas Lorenso pievienojās "Repsol Honda" vienībai un pašlaik kopvērtējumā ir tikai 19. vietā.

"Šī diena ir klāt. Šī būs mana pēdējā "MotoGP" sacīkste," 32 gadus vecais Lorenso ceturtdien teica emocionālā preses konferencē. "Pēc sacīkstes es noslēgušu profesionālo karjeru."

Lorenso līgums ar "Honda" komandu ir spēkā ar vēl vienu gadu, tomēr braucējs šonedēļ cīnījās ar vairākām traumām. Jūnijā pēc kritienā gūta skriemeļu lūzuma Lorenso izlaida četrus pusmus.

"Es mīlu šo sportu, bet visvairāk es mīlu uzvarēt," saka Lorenso. "Esmu nolaidies un esmu nolaidis "Honda" komandu, tomēr domāju, ka šis ir vislabākais lēmums man un komandai."

Līdz ar to vakanta kļuvusi komandas biedra pozīcija seškārtējam "MotoGP" pasaules čempionam Markam Markesam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/motorspor...

     [+] [-]

, 2019-11-14 18:05, pirms 4 gadiem
ak nē, ar ko tagad Siahrjhins cīnīsies par 18. vietu

  +1 [+] [-]

, 2019-11-14 19:18, pirms 4 gadiem
Tekstā Horhe, bildē Jorhe....tas ir SC