Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP posmā cietušā De Andželisa veselības stāvoklis uzlabojas

Juris Grīns
Juris Grīns

MotoGP posmā cietušā De Andželisa veselības stāvoklis uzlabojas
de Andželiss mediķu aprūpē pēc negadījuma Japānā
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā MotoGP posmā Japānā smagas traumas guvušais itāļu motosportists Alekss de Andželiss nācis pie samaņas un viņa veselības stāvoklis mazliet uzlabojies.

"E-Motion IodaRacing Team" komandu pārstāvošais De Andželiss Motegi trasē avarēja piektdien ceturto treniņbraucienu laikā, kritienu piedzīvojot starp devīto un desmito līkumu.

Sportists šajā avārijā guva vairākus ribu un muguras skriemeļu lūzumus, kā arī sākās iekšējā asiņošana. De Andželiss nekavējoties nonāca ārstu aprūpē, tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā, bet viņa stāvoklis tika raksturots kā kritisks. Sportists tobrīd bija bezsamaņā.

Šobrīd De Andželiss ir atguvis samaņu, tomēr viņa stāvoklis aizvien tiek nosaukts par smagu, lai gan ir stabils. Komplikācijas neeso sākušās, un tas nozīmē, ka sportista veselība pamazām uzlabojas.

31 gadu vecais Sanmarīno pārstāvošais motošosejas braucējs ir ļoti pieredzējis. Pasaules čempionātā viņš startē jau kopš 1999. gada, bet MotoGP klasē - kopš 2008. gada, lai gan iepriekšējās sezonās braucies arī Moto2 klasē.

Lai gan vienreiz MotoGP sacensībās De Andželiss kāpis uz pjedestāla (otrā vieta 2009. gadā Indianapolisā), šogad viņa sasniegumi nav spoži - divas 15. vietas ir labākais, ko viņš spējis parādīt ar ART motociklu.

De Andželiss ir 2003. gada pasaules vicečempions 125cc klasē, kā arī 2006. un 2007. gada trešās vietas ieguvējs 250cc klasē. MotoGP viņa labākais rezultāts ir izcīnītā astotā vieta 2009. gada sezonas kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
MotoGP™