Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ianone pirmoreiz karjerā triumfē "Moto GP" posmā

Rolands Eliņš

Ianone pirmoreiz karjerā triumfē "Moto GP" posmā
Andrea Ianone
Foto: AFP/Scanpix

Austrijas „Grand Prix” izcīņā „Moto GP” čempionātā uzvaru izcīnījis Itālijas motobraucējs Andrea Ianone, kuram tā ir pirmā šāda līmeņa uzvara karjerā.

27 gadus vecais Andrea Ianone aizvada savu ceturto sezonu „Moto GP” sacensībās. Kopvērtējumā viņa labākā vieta ir piektā pagājušajā sezonā un piecas reizes bija izdevies kāpt uz goda pjedestāla. Līdz šodienai Ianone gan vēl ne reizi nebija triumfējis „Grand Prix” izcīņā.

Ļoti ilgi „Grand Prix” pirmo vietu nebija izdevies iegūt arī „Ducati” vienībai, bet Ianone Austrijā parūpējās par šīm abām lietām. Viņš bija uzvarējis arī kvalifikācijā un bija vadībā teju visu sacensību gaitu. Finišā viņš par mazāk nekā sekundi apsteidza savu tautieti un komandas biedru Andrea Dovizioso.

Pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenco palika trešais, kamēr pārliecinošais kopvērtējuma līderis Marks Markess ieņēma piekto vietu. Viņam joprojām ir 43 punktu pārsvars pār Lorenco pēc aizvadītiem 10 no 18 sezonas posmiem.

Slavenais itālis Valentīno Rosi palika ceturtajā vietā, sīvā cīņā nedaudz piekāpjoties jau pieminētajam Lorenco. Finišā abus šķīra mazāk nekā pussekunde.

Sezonas nākamais posms paredzēts jau pēc nedēļas Čehijā.

Austrijas GP

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.A. IanoneItālijaDucati39:46.255
2.A. DoviziosoItālijaDucati+0.938
3.H. LorencoSpānijaYamaha+3.389
4.V. RosiItālijaYamaha+3.815
5.M. MarkessSpānijaHonda+11.813
6.M. VinalessSpānijaSuzuki+14.341

Moto GP kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaPunkti
1.M. MarkessSpānijaHonda181
2.H. LorencoSpānijaYamaha138
3.V. RosiItālijaYamaha124
4.D. PedrosaSpānijaHonda105
5.M. VinalessSpānijaSuzuki93
6.A. IanoneItālijaDucati88

Izmantotie resursi:
MotoGP: Andrea Iannone claims first Moto GP win...