Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kanālā Viasat Sport Baltic MotoGP sezonas devītais posms - Vācijas Grand Prix

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanālā Viasat Sport Baltic MotoGP sezonas devītais posms - Vācijas Grand Prix
Džeks Millers
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ Viasat Sport Baltic piedāvā MotoGP 2016.gada sezonas devīto posmu – Vācijas Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un sacīkšu tiešraides. Nenokavē MotoGP tikai Viasat Sport Baltic kanālā!

Iepriekšējais MotoGP posms Asenē sagādāja virkni pārsteigumu. Visās trijās klasēs braucēji izcīnīja savas pirmās uzvaras. Austrālietis Džeks Millers sarežģītajā trasē izcīnīja savu pirmo uzvaru MotoGP klasē, Japānis Takaki Nakagami bija ātrākais Moto2, bet itāļu braucējs Frančesko Bagnaia uzvarēja Moto3 klasē – abiem mazāko klašu braucējiem tās bija pirmās uzvaras pasaules čempionātā. Finišējot otrajā vietā MotoGP klasē, līderpzīcijā kopvērtējumā nostiprinājās Marks Markess. Honda braucējam ir 145, Horhem Lorenco 121 punkts, bet Valentino Rosi pēc kritiena Asenē no Markesa tagad atpaliek jau 42 punktus.

Tāls Meļķis, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Vācijas MotoGP posms Zaksenringā tiek gaidīts... Situācija kopvērtejumā, kur Markesa pārsvars par tuvākajiem Yamaha dueta sekotajiem pieļauj daudzveidīgu sacīkstes stratēģiju, kura neliek uzvarēt par katru cenu. Savukārt Lorenco un Rosi uzdevums ir daudz sarežģītāks - finišēt pirms Markesa, neaizmirstot arī savstarpējo cīņu, kur nelielas priekšrocības ir pērnajam čempionam. Daudz noteiks neparedzamie laika apstākļi un fakts, ka īsajā un līkumotaja trasē nevarēs izpausties Ducati jauda un ātrums. Papildus uzmanība tiks pievērsta Aprilia un mājinieka Bradla sniegumam. Moto2 nav izteikta līdera, Zarko un Rinsam ir vienāds punktu skaits, bet Lovsa deficīts ir 5 punkti. Moto3 līderim Binderam jāturpina finišēt trijniekā un jāpalielina pārsvars pār saviem ātrajiem, bet nestabillajiem konkurentiem.”

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Trīs nedēļas pagājušas pēc aizraujošās un dīvainās MotoGP sacīkstes Asenes trasē un šajā nedēļas nogalē laiks Saksenringai, kur jau pati trase ir pilna dīvainību - tas ir šaurākais un īsākais aplis kalendārā (3,7 km) ar 10 kreisajiem un tikai trīs labējiem pagriezieniem. Statistika nemelo - pēdējie gadi pierādījuši, ka šeit vislabāk jūtas Honda motocikli, tomēr šogad ar jauno elektroniku un jaunajām Michelin riepām iespējamas izmaiņas gaidāmas arī spēku samēros Saksenringā. Marks Markess ir pārliecinošs čempionāta līderis un abiem Yamaha braucējiem Horhem Lorenco un jo īpaši Valentīno Rosi jāsāk gūt virsroka arī ‘ne-Yamaha’ trasēs, lai saglabātu labas cerības uz titulu.”

Vācijas Grand Prix kanālā Viasat Sport Baltic:
• Piektdien, 15.jūlijā, 10:45 MotoGP. 1.treniņbraucieni
• Piektdien, 15.jūlijā, 14:55 MotoGP. 2.treniņbraucieni
• Sestdien, 16.jūlijā, 10:45 MotoGP. 3.treniņbraucieni
• Sestdien, 16.jūlijā, 13:30 Moto3. Kvalifikācija
• Sestdien, 16.jūlijā, 14:20 MotoGP. 4.treniņbraucieni
• Sestdien, 16.jūlijā, 15:10 MotoGP. Kvalifikācija
• Sestdien, 16.jūlijā, 16:05 Moto2. Kvalifikācija
• Svētdien, 17.jūlijā, 10:35 MotoGP. Iesildīšanās sesija
• Svētdien, 17.jūlijā, 11:45 Moto3
• Svētdien, 17.jūlijā, 13:05 Moto2
• Svētdien, 17.jūlijā, 14:30 MotoGP

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja