Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis: "Pēc sliktā starta pirmajā braucienā patērēju daudz spēka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis: "Pēc sliktā starta pirmajā braucienā patērēju daudz spēka"
Jānis Mārtiņš Reišulis

Brāļi Reišuļi svētdien aizvadīja Nīderlandes atklātā čempionāta ("Dutch Masters") pirmo posmu. Jānis Mārtiņš Reišulis uzvarēja otrajā braucienā un 125cc klases kopvērtējumā guva augsto otro vietu, kamēr Kārlis Alberts Reišulis piedzīvoja debiju uz 250cc klases motocikla.

"Jau kvalifikācijā Jānis smilšainajā Arnemas trasē jutās ļoti labi, uzrādot ātrāko apļa laiku," vēsta komanda. "Pirmajā braucienā pagalam neizdevās starts, braucienu uzsākot 20. vietā. Ar ātru un agresīvu braukšanu izdevās apdzīt konkurentus, bet tas arī prasīja daudz spēka, tāpēc augstāk par trešo vietu pacelties neizdevās. Otrajā braucienā starts labāks, pirmo apli noslēdzot ceturtajā vietā. Pēc diviem apļiem Jānis jau otrajā vietā, uzsākot cīņu par līderpozīciju. Pēc pāris apļiem tas arī izdevās, un Jānis brauca jau kā līderis un tā arī finišēja. Kopvērtējumā izcīnīta otrā vieta. Paldies trenerim Robertam Justam un visiem atbalstītājiem."

Pats sportists atzīst, ka smilšu trasēs iepriekš nebija daudz braucis. Ja ne slikts starts pirmajā braucienā, iespējams viņam būtu izdevies uzvarēt posma kopvērtējumā.

"Gatavojoties šīm sacensībām, biju maz braucis pa smilšu trasēm," stāsta Jānis Mārtiņš Reišulis. "Arneima ir tipiska Holandes smilšu trase, kas sacensību laikā kļūst špūraina un ļoti bedraina. Kvalifikācijā izdevās uzrādīt ātrāko laiku, par ko biju ļoti priecīgs, jo sapratu, ka varēšu cīnīties par pirmo trijnieku finālbraucienos. Pirmajā braucienā galīgi nesanāca starts un biju vien ap 20. pozīciju. Ātrums bija labs un četrus apļus pirms beigām biju jau trešajā vietā, bet biju patērējis ļoti daudz spēka un nesanāca noķert konkurentus. Tā arī finišēju trešajā vietā. Otrajā braucienā labāks starts - biju piektais. Ātri tiku līdz otrajai pozīcijai un sāku cīņu par pirmo vietu. Drīz vien arī kļuvu par līderi un uzvarēju braucienā. Kopvērtējumā otrā vieta. Esmu priecīgs, jo ātrums trasē bija labs."

Abi brāļi šogad startē Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē. Tikmēr vecākais no brāļiem, Kārlis Alberts Reišulis tieši Arnhemā piedzīvoja debiju uz 250cm3 motocikla. Lai gan sākums nebija viegls, pirmie punkti un ļoti vērtīga pieredze ir gūta.

"Kvalifikācijā par sevi lika manīt uztraukums, bet 62 braucēju konkurencē tika uzrādīts 28. ātrākais apļa laiks", informē komanda. "Pirmajā braucienā no starta Kārlis aizbrauca 26. vietā. Ar katru apli uz motocikla Kārlis jūtās aizvien labāk, lēnām kāpjot uz augšu. Bet tad vienā no lēcieniem smagi krita konkurents, un tika parādīts sarkanais karogs, kas nozīmēja, ka brauciens tiek pārtraukts. Kārlim ieskaitīta 18. vieta. Otrajā braucienā starts labāks, pēc pirmā apļa 18. vieta, brauciena vidū jau trīspadsmitā, bet smagā, izdauzītā trase un brauciena garums - 30 minūtes - lika par sevi manīt. Tika samazināts temps, lai bez kļūdām nobrauktu līdz galam. Finišā 17. vieta, kopvērtējumā 21. vieta. Iegūta neatsverama pieredze, kas palīdzēs turpmākajā karjerā. Šoreiz Kārlis ļoti lielu paldies vēlas pateikt trīs vīriem - Nikolajam Miklaševičam, Raimondam Zvanītājam un Mārtiņam Grauzim, bez kuru operatīvās un apsviedīgās darbības Kārlis šajās sacensībās nevarētu piedalīties. Tāpat liels paldies trenerim Robertam Justam un visiem atbalstītājiem."