Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Šis posms man bija briesmīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Šis posms man bija briesmīgs"
Foto: mxgp.com

Titulētais Džefrijs Herlingss atzinis, ka pasaules motokrosa čempionāta jaunās sezonas pirmais posms viņam padevies "briesmīgs", bet holandietis nav vēlējies daudz riskēt, lai izvairītos no savainojumiem, kas aizēnojuši iepriekšējās sezonas.

Pēc ilgāka pārtraukuma, kura laikā nācās dziedēt kārtējās traumas, Herlingss šogad uzsācis jauno sezonu, tomēr par uzvaru pirmajā MXGP posmā Argentīnā nesacentās. Viljas la Angosturas trasē KTM rūpnīcas braucējs finālbraucienus pabeidza vien astotajā un septītajā vietā.

"Vienkārši briesmīga nedēļas nogale no rezultātu viedokļa," neslēpj Herlingss. "Trase bija neticami sliktā stāvoklī, daudzus sportistus redzēju to pametam uz nestuvēm. Neuzņēmos nekādu risku, vienkārši gribēju aizbraukt mājās vesels. Mums priekšā šogad vēl 57 sacīkstes."

Herlingss atzīst, ka šobrīd vēl nav tādā formā, lai pretendētu uz pirmo trijnieku.

"Vēl pavisam noteikti ir jāizdara lērums darba, lai varētu cīnīties par pjedestāla pozīcijām," saka holandiešu braucējs. "Tagad jādodas mājās, jāpārgrupējas un jāmēģina nostartēt labāk nākamajās sacīkstēs."

Nedēļas nogalē traumas guva vairāki braucēji. MXGP klasē jau kvalifikācijas sacīkstē roku lauza debitants Jago Gērtss, kājas traumu guva Rubens Fernandess, bet Brents van Doninks lauza augšstilpa kaulu. Alberto Forato secināja, ka ievainojums, kas gūts agrāk, liek par sevi manīt un vēl jāpagaida ar atgriešanos trasē.

MXGP sezona atsāksies ar posmu Spānijā, kas notiks nākamnedēļ, 23. un 24. martā. Pēc pirmā posma līderis ir 2023. gada čempions Horhe Prado, kuram seko iepriekš titulus izcīnījušie Romēns Fevrs un Tims Gajsers. Lieliski jauno sezonu sācis Pauls Jonass, kopvērtējumā atrodoties ceturtajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...