Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Otrā brauciena startu uzvarējām, bet Bakss sāka nogurt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Otrā brauciena startu uzvarējām, bet Bakss sāka nogurt"
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis
Foto: Julien Fouche

Etjēna Baksa/Kaspara Stupeļa blakusvāģu motokrosa ekipāža pasaules čempionāta piektajā posmā Francijā izcīnīja ceturto vietu. Kā noskaidroja portāls "Sportacentrs.com", Bakss šajā nedēļas nogalē startēja ar savainotu muguru.

"Viss sākās 29. maijā, kad komercgonkā Francijā startā piedzīvojām kritienu," portālam "Sportacentrs.com" atklāja Stupelis. "Etjēns diezgan nopietni satraumēja muguru un pirms Francijas "Grand Prix" apmeklēja dakterus, fizioterapeitus, kā arī vairāk sēdēja dīvānā. Tad nu ar palielām sāpēm viņš darīja, ko varēja."

Jau ziņots, ka Bakss/Stupelis ieguva otro vietu kvalifikācijas sacīkstē A grupā, pirmajā finālbraucienā finišēja otrajā vietā, savukārt otro braucienu pabeidza vairs tikai kā piektie. Ekipāžai bija itin labas iespējas uzvarēt šajā posmā, jo otrajā braucienā Bakss/Stupelis jau startā bija nokļuvuši vadībā, tomēr pilota traumas dēļ nācās piekāpties četrām citām ekipāžām.

Par uzvarētājiem Brū trasē kļuva brits Stjuarts Brauns, kurš ir 11 kārtējs Lielbritānijas čempions, kopā ar kantētāju Džošu Čemberleinu. Viņiem tā ir pirmā uzvara pasaules čempionātā.

"Sestdien daudz regulējām moci un kvalifikācijas brauciens izdevās diezgan labs - beidzām otrie," atzīst Stupelis. "Pirmajā braucienā starta barjera noraustījās un uzreiz priekšā bija kritiens. Aizbraucām kā divpadsmitie, bet sacensību laikā aizcīnījāmies līdz otrajai vietai. Sākām jau nākt klāt Braunam, taču uzlija lietus un trase palika tāda, it kā būtu klāta ar ledu. Bija jāsamierinās ar otro vietu. Otrā brauciena startu uzvarējām, bet pēc kāda laika Etjēns ļoti sagura, vajadzēja samazināt tempu, kā rezultātā atkritām uz piekto vietu."

No latviešiem uz pjedestāla Francijas posmā kāpa tikai Elvijs Mucenieks, kurš kopā ar Janu Hendriksu divu braucienu summā guva trešo vietu.

Pasaules čempionāta sestais posms norisināsies 13. jūlijā, Beļģijā.

Francijas "Grand Prix" kopvērtējums

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Stuart Brown-Josh ChamberlainGB-GBWSP/Zabel47
2.Ben Adriaenssen-Ben van den BogaartB-NLWSP/Husqvarna38
3.Jan Hendrickx-Elvijs MucenieksB-LVWSP/KTM38
4.Etienne Bax-Kaspars StupelisNL-LVWSP/Zabel38
5.Jason van Daele-Tim SmeuninxB-BWHT/Zabel29
6.Daniel Millard-Joe MillardGB-GBWHT/KTM29
7.Daniel Willemsen-Robbie BaxNL-NLWSP/Zabel29
8.Valentin Giraud-Nicolas MussetF-FWHT/KTM25
9.Philip Stenborg-Simon StenborgS-SVMC/Zabel24
10.Brett Wilkinson-Steve KirwinGB-GBWHT/Zabel22

PČ kopvērtējums pēc 5. posma

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Ben Adriaenssen-Ben van den BogaartB-NLWSP/Husqvarna174
2.Jan Hendrickx-Elvijs MucenieksB-LVWSP/KTM150
3.Stuart Brown-Josh ChamberlainGB-GBWSP/Zabel149
4.Etienne Bax-Kaspars StupelisNL-LVWSP/Zabel146
5.Valentin Giraud-Nicolas MussetF-FWHT/KTM122
6.Daniel Willemsen-Robbie BaxNL-NLWSP/Zabel106
7.Jason van Daele-Tim SmeuninxB-BWHT/Zabel86
8.Philip Stenborg-Simon StenborgS-SVMC/Zabel84
9.Daniel Millard-Joe MillardGB-GBWHT/KTM72
10.Vaclav Rozehnal-Bruno KaelinCZ-CHVMC/Zabel67

     [+] [-]

, 2014-06-13 17:42, pirms 10 gadiem
Stuarts Brauns pasaules čempionātos brauc jau sen, bet šī sezona pagaidām izskatās labākā. Viņa uzvara noteikti bija liels pārsteigums daudziem. Šīs sacensības Francijā, Brou, bija ļoti interesantas

     [+] [-]

, 2014-06-13 17:44, pirms 10 gadiem
Rakstā netika minēta interesanta lieta - otrajā braucienā uzvarēja mājnieks Valentin Giraud-Nicolas Muset, kuriem pirmajā braucienā salūza mocis.
Potenciāli Giraud ir ļoti labs, es sagaidu pārsteigumus no viņa šosezon

     [+] [-]

, 2014-06-13 17:50, pirms 10 gadiem
Nākamais etaps tikai pēc mēneša, bet var sekot līdzi arī citu valstu čempionātiem - piemēram Holandes un Francijas, kur piedalās arī citu valstu ekipāžas.