Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis ar uzvaru debitē "Cross Country" sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis ar uzvaru debitē "Cross Country" sacīkstēs
Kārlis Sabulis. Foto: LaMSF

Sestdien, 9. septembrī, Madonas novadā, Lubānas mototrasē aizvadīts Latvijas kausa piektais posms "Cross Country". Šajā trasē tas notika trešo gadu pēc kārtas.

Šogad laikapstākļi lutināja. Spīdēja saule, diena bija silta un skaista. Solo klasēs uz starta stājās 93 sportisti, bet kvadru klasēs 26 dalībnieki. Organizatori bija parūpējušies par to, lai šogad trasē būtu jaunas vietas, “āķīgāki” elementi un vēl interesantāka braukšana. Pēc sacensībām daudzi sportisti bija priecīgi un gandarīti par šo posmu. Organizatori no viņiem saņēma lieliskas atsauksmes un pozitīvas emocijas.

Absolūtā uzvarētāja galveno naudas balvu no “Lubānas mototrase” saņēma EGP klases pirmās vietas ieguvējs, profesionālais motosportists Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”), kuram šīs bija pirmās Cross Country sacensības viņa sportista karjerā. Otrajā vietā Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”), bet trešo vietu izcīnīja Edgars Rudītis (“Motosports Racing Team”).

EGP klases uzvarētājs Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”) atzina, ka šis sacensību formāts viņam patika. “Trase bija interesanta. Krosa posmā bija veiktas pārmaiņas. Arī man šis bija kaut kas jauns, jo Cross Country sacensībās startēju pirmo reizi. Starts un brauciens izdevās kā plānots. Stabili, bez lieka riska un plānotajos apļos pitstops. Paldies komandai “Motosports Racing Team”. Bija laba diena!”

Seniors 40+ klases pirmās vietas ieguvējs Ingus Bērziņš (“Motosports Racing Team”) stāsta, ka “Lubānas mototrase ir viena no manām mīļākajām Cross Country trasēm, tāpēc jau braucot turp, bija labs noskaņojums. Šogad trase bija pārveidota. Manuprāt, tā bija vēl interesantāka. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad laikapstākļi mūs lutināja. Viss bija forši. No starta aizbraucu kā otrais, aiz Kārļa Sabuļa. Centos braukt viņa trajektorijas un turēt līdzi viņa ātrumam. Kādu pusapli tas izdevās un tas deva man iespēju atrauties no saviem tiešajiem konkurentiem. Ap brauciena vidu trasē sastapu Jurģi Žukas ar kuru kopā pamačojāmies līdz brauciena beigām. Tas sacīksti padarīja vēl spraigāku. Šī man ir bijusi laba sezona, jo izdevies uzvarēt četros no pieciem posmiem un vienā paliku otrais!”

85 cc3 klasē uz augstāko goda pjedestāla pakāpienu kāpa klases uzvarētājs Inguss Supe (“Sigulda Racing Team”): “Lubānā gāja labi. Par spīti tehnikas ķibelēm, kas sākās piektajā aplī, man ir prieks par sasniegto rezultātu. Trase man patika, tā bija ļoti labi sagatavota. Sakņu dēļ, tā bija diezgan “āķīga”. Starts bija veiksmīgs, izdevās kā iecerēts – aizbraucu pirmais. Sacensības nobraucu stabili. Kaut arī beigās gadījās viens kritiens, kopumā viss bija ļoti labi.”

Visātrākais Juniros 14+ klasē motokrosa braucējs Alisters Budanovs (“Saldus motoklubs”): “Viss bija ļoti forši. Trase bija interesanta. Bija daudz elementu, kuros bija jāstrādā. Tas man bija labs treniņš pirms Nacionālā kausa Stendē. Pirmā stunda pagāja labi, pēc tam nedaudz saguru, bet kopumā labi. Šī ir mana pirmā Cross Country sezona. Domāju, ka viss izdevās labi. Tas ir kaut kas savādāks.” Taujāts par to, kā nolēmis startēt Cross Country sacensībās, Alisters stāsta, ka divas sezonas nebija braucis sacensībās. “Šogad atsāku braukt, sezonas sākumā parādījās iespēja startēt Cross Country posmā Liepājā. Pareizāk sakot, draugi mūs uzaicināja. Pamēģināju, pirmos divus posmus nobraucu. Iepatikās un nolēmām, ka jānobrauc visi posmi. Tā arī braucam un viss ir labi. Liels paldies SIA “Vajars” un MAGMUM komandai, kā arī “Saldus motoklubam”, maniem atbalstītājiem, vislielākais paldies tētim un Elitai,” tā Alisters Budanovs.

Sacensību organizators un Open 1h klases otrās vietas ieguvējs Guntis Klikučs stāsta: “Viss izdevās pat labāk kā cerēts. Trase bija lieliska. No sportistiem atsauksmes tikai tās labākās. Arī pats startēju sacensībās. Dienu izbaudīju gan kā sportists, gan kā organizators. Ja pērn cīnījāmies ar dubļiem, tad šogad bija jānolaista trase. To sadarījām. Domāju, ka viss kārtībā. Prieks par Lubānas braucējiem. Šoreiz Lubānu pārstāvēja 7 sportisti. Organizējot šāda veida sacensības, popularizējam šo sporta veidu arī Lubānā. Piesakas arvien jauni braucēji. Diena bija lieliska, laiks bija skaists un motocikli rūca. Arī tiesneši bija gandarīti par lieliski sagatavotu trasi. Paldies visiem, kas piedalījās un atbalstīja. Uz tikšanos nākamgad!”

Latvijas kausa Cross Country piektā posma "Top 3":

EGP klasē:

1. Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”)
2. Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”)
3. Edgars Rudītis (“Motosports Racing Team”)

Juniros 14+ klasē:

1. Alisters Budanovs (“Saldus motoklubs”)
2. Edgars Upītis
3. Emīls Ivanovs (“Motosports Racing Team”)

Hobiju klasē:

1. Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)
2. Gundars Cibuļskis (“KTM Motofavorīts”)
3. Kristaps Bajārs (“MX Ķekava”)

Seniors 40+ klasē:

1. Ingus Bērziņš (“Motosports Racing Team”)
2. Jānis Gražulis (“MK ASB”)
3. Ragnar Valdstein

Veterāni 50+ klasē:

1. Raimonds Baltgalvis (“Saldus motoklubs”)
2. Ivars Miķelsons (privāti)
3. Jānis Rasmanis (“KTM Orange Racing”)

Iesācēji (C) klasē:

1. Mihkel Reino
2. Villem Martin Roos
3. Kristaps Janovičs (“Kalsnava MB”)

Open 1h klasē:

1. Kārlis Reinfelds (“Adventure Team Latvia”)
2. Guntis Klikučs
3. Ilgvars Martemjanovs (“Kalsnava MB”)

85 cc3 klasē:

1. Inguss Supe (“Sigulda Racing Team”)
2. Ričards Dambergs (“Saldus motoklubs”)
3. Gusts Rasmanis (“KTM Orange Racing”)

Absolūtais iesācējs klasē:

1. Andis Dauga
2. Nauris Puja
3. Madars Mežsargs

Kvadri open klasē:

1. Atis Breds (“Gulbenes Moto”)
2. Raido Viinapuu
3. Hannes Voolaid

ATV klasē:

1. Taivo Kaarna
2. Kalev Koivsaar
3. Tonu Tooming

Klubu komandu ieskaitē ar 60 punktiem pirmajā vietā “Saldus motoklubs” – Aivis Graudiņš, Jurģis Žukas, Raimonds Baltgalvis un Alisters Budanovs. Otrajā vietā ar iegūtiem 53 punktiem “Motosports Racing Team” – Kārlis Sabulis, Ingus Bērziņš, Aigars Krasts un Gustavs Krasts. Trešajā vietā ar 47 punktiem “KTM Orange Racing Team” – Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis un Gusts Rasmanis.

Visi rezultāti: https://beta.speedhive.com/events/2...