Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis devītais MX2 posmā Zviedrijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis devītais MX2 posmā Zviedrijā
Foto: mxgp.com

Latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis Zviedrijā aizvadījis pasaules motokrosa čempionāta 15. posmu, MX2 klasē divu braucienu summā izcīnot devīto vietu. Edvards Bidzāns un Lauris Freibergs MXGP klasē punktos neiekļuva.

Turpinot nostiprināties vadošajā desmitniekā, Reišulis aizvadījis sacensības Udevallas trasē. Jau vēstījām, ka kvalifikācijas sacensībās sestdien tika izcīnīta devītā vieta un līdzīgu veikumu sportists uzrādīja arī šodien.

Pirmajā braucienā "Monster Energy Yamaha Factory" komandas braucējs pirmo apli pabeidza desmitajā vietā, bet spēja pacelties līdz septītajai pozīcijai. Vēlāk viņu apdzina sezonas līderis Kajs de Volfs, kā arī komandas biedrs Riks Elzinga, kā rezultātā Latvijas pārstāvis finišēja devītais.

Otrajā braucienā pēc pirmā apļa Reišulis ierindojās 11. pozīcijā, ceturtajā aplī apdzina Davidu Bracerasu un tā arī finišēja desmitajā vietā. Posma summā šie rezultāti viņam deva devīto vietu.

Abos braucienos uzvarēja "Husqvarna" komandu pārstāvošais Lukass Kūnens. Pirmajā braucienā startu izcēla Simons Langenfelders, bet Kūnens viņu ātri vien apdzina, pēc tam aizmūkot no sāncenšiem. Čempionāta līderim un Kūnena komandas biedram De Volfam tik gludi neklājās. Otrajā līkumā viņš izbrauca no trases, pēc tam piedzīvoja divus kritienus un spēja aizsniegties vien līdz septītajai vietai. Langenfelderu cīņā par otro vietu apdzina Mikels Hārups.

Otrajā sacīkstē scenārijs līdzīgs. Langenfelders izcēla startu, bet Kūnens viņu apdzina trešajā aplī, pēc kā nebija pārspējams. Langenfelderam garām tika arī Andrea Adamo, finišējot otrajā vietā. De Volfam nepadevās labs starts un ilgu laiku viņš netika garām Liamam Evertsam, beigās ieņemot ceturto vietu.

Posmā uzvarēja Lukass Kūnens, tālāk Adamo un Langenfelders, bet De Volfs šoreiz tikai piektais. Sezonas kopvērtējumā De Volfam 49 punktu pārsvars pār komandas biedru Kūnenu.

MXGP klasē abi startējošie Latvijas pārstāvji punktos neiekļuva. Edvards Bidzāns guva 24. un 25. vietu finālsacīkstēs, kamēr Uldis Freibergs ieņēma 27. un 30. vietu.

Pirmā brauciena startā vadībā izrāvās mājinieks Isaks Giftings, sajūsminot vietējos līdzjutējus. Vēlāk viņu apdzina Džeremijs Sīvers. Tims Gajsers pēc starta ar agresīvu manevru apdzina Džefriju Herlingsu, bet vēlāk piekāpās Horhem Prado. Abi aizcīnījās līdz vadībai, "GasGas" komandas sportists Prado guva uzvaru, bet Gajsers no "Honda" nometnes finišēja otrais. Trešo vietu ieņēma Romēns Fevrs, tālāk sekoja Sīvers un Herlingss.

Prado izcēla startu otrajā sacīkstē un aizbrauca pretī uzvarai, kamēr Herlingsam nevajadzēja daudz laika, lai nonāktu otrajā vietā, tomēr noķert līderi nebija viņa spēkos. Gajsers finišēja trešais, aizmugurē atstājot Fevru un Kalvinu Vlānderenu.

Prado kļuva par posma uzvarētāju, pārspējot Gajseru un KTM braucēju Herlingsu. Kopvērtējumā līdera Gajsera pārsvars pār Prado tagad sarucis līdz 17 punktiem.

Pasaules čempionāts turpināsies ar 16. posmu Nīderlandē, Arnhemas trasē, kur sacensības risināsies jau pēc nedēļas, 17. un 18. augustā.