Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Atcelts augustā paredzētais Nacionālā kausa posms motokrosā Ainažos

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Atcelts augustā paredzētais Nacionālā kausa posms motokrosā Ainažos
Motokrosa sacensības. Foto: Foto: Māris Stiprais

27. augustā paredzētais Nacionālā kausa (NK) posms motokrosā Ainažos ir atcelts, vēsta Latvijas Motosporta federācija.

Konkrēti iemesli etapa atcelšanai, pagaidām, vēl nav zināmi. Ir vien skaidrs, ka paredzētais posms tiks aizvadīts citā trasē.

Federācija līdz 25. jūlijam ir atvērusi pieteikšanos sacensību organizēšanai 27. augustā. Pastāv liela varbūtība, ka NK piektais posms varētu tikt aizvadīts kādā no trasēm, kur šogad šis sacensību seriāls jau ir risinājies. Latvijā trašu nav izteikti daudz un praktiski visās šogad noris sacensības.

Ainažu mototrase vienmēr starp pilotiem ir bijusi ļoti iemīļota. Trase ir sena un tajā sacīkstes tiek aizvadītas jau ļoti ilgu laiku. Bieži vien vasarā trase tiek izmantota arī treniņu nolūkos, jo tajā ir vairāki interesanti elementi - smilts, grants, akmeņi, kā arī interesanti un ne pārāk parocīgi līkumi.

NK ietvaros šogad ir paredzēti kopā astoņi posmi. Pēdējais etaps tika aizvadīts 9. jūlijā Stendē, bet sacīkstes Ainažos bija plānotas kā sestais posms. Tagad kalendārs gan tiks mainīts.

Nacionālais kauss ir īpašs tieši ar to, ka tajā ir iespēja ņemt dalību kā ātriem un profesionāliem, tā arī jauniem un ne pārāk veikliem pilotiem. Sportisti tiek sadalīti pēc ātruma un prasmēm tā, lai visiem būtu iespējas cīnīties par godalgām.

Tuvākajā laikā federācija informēs par trasi, kurā risināsies līdz šim Ainažos paredzētais posms.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/planotais-naci...