Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

A.Justa motociklam Bulgārijas posmā pazūd bremzes, sportists piedzīvo smagu kritienu

A.Justa motociklam Bulgārijas posmā pazūd bremzes, sportists piedzīvo smagu kritienu
Foto: www.msracing.eu

Aizvadītajās brīvdienās sākās jaunais Pasaules čempionāts motokrosā MX1 un MX2 klasēm, kurā startēja arī trīs ''Msracing'' komandas sportisti - Augusts un Roberts Justi, kā arī Moldāvijas sportists Mihails Cociu. Abi brāļi jau bija iepriekš startējuši Pasaules čempionātā MX1/MX2 klasēm, savukārt, Mihailam šī bija debija šāda līmeņa sacensībās.

Sestdienas kvalifikācijas braucienus visi trīs sportisti aizvadīja savu spēju robežās un pat nedaudz labāk, jo ar uzrādītajiem rezultātiem gan sportisti, gan visi pārējie ar komandu saistītie cilvēki bija apmierināti un neko labāku sezonas sākumā gaidīt nemaz negribēja.

Sacensībām MX2 klasē Roberts Justs kvalificējās 29. vietā, bet Mihail Cociu - 34. vietā. Nedaudz labāk veicās Augustam, kurš visu braucienu, cīnoties ar saviem konkurentiem, finiša līniju šķērsoja 23. vietā.

Pienāca svētdiena un visi aktīvi gatavojās pirmajam MX2 braucienam. Starts, no kura ļoti labā pozīcijā izdevās aizbraukt Robertam, kurš pirmos divus apļus nobrauca pa 23. vietu. Diemžēl trešajā aplī piedzīvotais kritiens nedaudz sabojāja iespējas pacīnīties par punktiem, tāpēc finišā tikai 29. vieta. Moldāvijas sportists Cociu finiša līniju šķērsoja 31. vietā.

Uz otro braucienu abi braucēji iznāca ar lielām cerībām, jo pirmais brauciens tika aizvadīts salīdzinoši labā tempā, bet diemžēl otrajā braucienā notika savādāk nekā vēlētos. Pirmajā braucienā piedzīvotais kritiens Robertu nedaudz bija satraumējis - bija pastieptas pleca saites, kas organismam deva spēcīgus sāpju signālus. Pirmos trīs apļus Roberts sāpes varēja paciest, taču pēc tam tās kļuva arvien spēcīgākas, tāpēc brauciens beidzās tā īsti vēl nesācies.

Otrais brauciens arī Mihailam iesākās "grandiozi", jau pirmajā starta līkumā tieši sportists ar numuru 611 (Mihail Cociu) sarīkoju pamatīgu kritienu, kā rezultātā arī pats vaininieks dabūja celt moci augšā no horizontālā stāvokļa. Viss brauciens tika pavadīts ne tajā labākajā tempā, bet finišā tik un tā - 29. vieta.

Neapšaubāmi, ka MX1 klases brauciens tika gaidīts visvairāk, jo pēc ļoti labi aizvadītā kvalifikācijas brauciena bija cerības, ka Augustam pie veiksmīga starta varētu izdoties pacīnīties pa punktiem.

Starts ne tas labākais, bet tomēr pietiekami labs, lai jau pirmajā aplī atrastos 28. vietā. Viss brauciens tika aizvadīts ļoti skaistā cīņā ar zviedru sportistu. Četrus apļus līdz beigām Augusts atrada iespēju apsteigt savu konkurentu, taču jau pēc neilga brīža Zviedrijas braucējs pārvērtēja savu ātrumu tramplīnā un uzleca virsū tieši mūsu komandas braucējam, kā rezultātā abi piedzīvoja lielu kritienu. Šī kritiena laikā Augusta motociklam tika pārspiesta bremžu trosīte, un līdz ar to bija pazudušas pakaļējās bremzes, par kurām Augusts uzzināja, kad jau bija par vēlu...

Ātri pieceļoties no kritiena, Augusts devās atpakaļ trasē. Nobraucot pa pirmo kalnu lejā un izlecot finiša lēcienu, motociklam tika iedota vēl gāze, jo viss jau tika darīts kā vienmēr, tikai šoreiz motociklam nebija bremžu. Kad Augusts vēlējās iebraukt līkumā un samazināt ātrumu, motocikls ļoti lielā ātrumā pārlidoja pāri lielam smilšu valnim. Augusts Justs šajā kritienā pārsita lūpu kā arī iznīcināja motociklu līdz pēdējai plastmasai. Uzreiz nekavējoties sportists tika nogādāts tuvākajā slimnīcā, kur viņam tika veikta neliela operācija - un zem narkozes tika uzliktas vairākas šuves uz lūpas.

Viss komandas personāls jau bija samierinājies, ka uz otro braucienu sportists uz starta neizies, taču tā nedomāja pats Augusts, kurš atgriezās trasē neilgi pirms sava brauciena. Tika paņemts rezerves motocikls un uzreiz arī bija jādodas uz slēgto parku. Visa brauciena gaitā sāpes plecā bija lielas, taču cīņas un gribas spēks bija lielāks, kas arī ļāva finiša karogu sasniegt 23. vietā.

Nākamās sacensības visai komandai ir pēc nedēļas ADAC Vācijas čempionātā.

Informāciju sagatavoja:
Fīlips Kempelis
msracing.eu - Jaunumi

  +3 [+] [-]

, 2011-04-11 11:52, pirms 13 gadiem
Malacis Augusts, ka turpināja cīnīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-11 12:14, pirms 13 gadiem
Tur lieki ko piebilst - parādīja savu cīnītāja dabu. Jācer, ka tas ar laiku atsauksies ar iekratajiem punktiem kopvertejuma tabula.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-11 13:02, pirms 13 gadiem
Iists vecis ...

  +1 [+] [-]

, 2011-04-11 14:57, pirms 13 gadiem
Vot tas paraada motokrosistu iisto ciinnas sparu.....Cepuri nost August!

     [+] [-]

, 2011-04-14 15:12, pirms 13 gadiem
tiešām parādija savu cīnītāja garu..

kāds cits diez vai tā varētu.