Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Yamaha" vadība aizliegusi Aleksam Markesam startēt savā satelītkomandā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Yamaha" vadība aizliegusi Aleksam Markesam startēt savā satelītkomandā
Alekss Markess. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" braucējs Alekss Markess pirms vairākiem gadiem jau bija noslēdzis līgumu par startēšanu "Yamaha" satelītkomandas SRT sastāvā, tomēr rūpnīca viņa pievienošanos šai vienībai aizliegusi.

Jaunākais no brāļiem Markesiem "MotoGP" klasē startē jau četras sezonas. Pirmās trīs viņš startēja ar "Honda" motociklu, savukārt šogad pārgāja uz "Gresini Ducati" nometni, kurai nākamgad pievienosies arī viņa titulētais brālis Marks Markess.

Kad Alekss Markess 2019. gadā kļuva par "Moto2" klases čempionu, viņam bija piedāvājums pavadīt šajā kategorijā vēl vienu sezonu, bet 2021. gadā pāriet uz "MotoGP", kur "SRT Yamaha" sastāvā spānis nomainītu uz "Yamaha" rūpnīcas komandu aizejošo Fabio Kvartararo.

Kā atklājas dokumentālajā filmā, kas demonstrēta DAZN televīzijā, līgums ar SRT vadītāju Razlanu Razali jau bijis parakstīts, taču "Yamaha" vadība darījumu neatļāva. Sākums nepatikai pret Markesiem ir 2015. gada sezona, kad toreizējais "Yamaha" braucējs Valentino Rosi gan trasē, gan ārpus tās bija iesaistījies nesaskaņās ar "Honda" braucēju Marku Markesu.

"Es jau piekto gadu startēju "Moto2" klasē un mani par to kritizēja," stāsta Alekss Markess. "Jau vairākus gadus gribēju pāriet uz "MotoGP". Gada vidū Brno trasē saņēmu piedāvājumu vēl sezonu aizvadīt "Moto2" un tad, šķiet, divus gadus braukt "MotoGP" klasē "SRT Yamaha" komandā. Kvartararo toreiz cīnījās par pirmajām vietām, sacenšoties ar Marku, un tas bija motocikls, kas man patika. Šķita, ka tas varētu atbilst manam braukšanas stilam, bet nekas no tā nenostrādāja "X" iemeslu dēļ."

Razali stāsta, ka Markess viņam kā braucējs simpatizējis un abu starpā notikusi slepena tikšanās, kuras laikā noslēgts līgums.

"Pateicu "Yamaha", ka slēdzu līgumu ar Aleksu un gribu, lai viņš startē "Moto2", bet pēc tam jau "MotoGP", un viņi teica "nē, neviens no Markesu ģimenes nevar startēt ar "Yamaha" motociklu"," skaidro Razali. "Es vaicāju, kāpēc, bet tas bija tā iemesla dēļ, kas bija noticis 2015. gadā. "Yamaha" to visu bija uztvēruši personiski."

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...