Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Enduro sezonas noslēgumā Vidrižos triumfē Edgars Siliņš

Juris Grīns
Juris Grīns

Enduro sezonas noslēgumā Vidrižos triumfē Edgars Siliņš
Edgars Siliņš. Foto: MK Moto A-Z

Limbažu novadā, Vidrižos aizvadīts Latvijas čempionāta un kausa 2022. gada sezonas noslēguma posms enduro, kā arī tika noskaidroti "Moto A-Z" kausa izcīņas ATV un Q Open klases uzvarētāji.

Pēc divu gadu pauzes Vidrižos aizvadīts enduro posms, kas norisinājās nevis kā ierasts vasarā, bet gan rudenī. Arī rudens lutināja kā sportistus, tā līdzjutējus. Sestdien Vidrižos laiks bija silts un saulains, ik pa brīdim uzpūta vējš, bet tas netraucēja baudīt skaisto rudens dienu.

Šajā posmā sacensībās bija ieradušies 105 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Solo klasēs startēja 97 sportisti, bet kvadru klasēs – 8 braucēji. Šajā posmā visātrākais bija EGP klases uzvarētājs Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”), otrajā vietā Ivo Šteinbergs (“Motosports Racing Team”), bet trešais Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”). Cīņas trasē notika visās klasēs.

Sarunā ar E1 klases uzvarētāju Miku Rasmani (“KTM Orange Racing”), viņš pastāstīja, ka šogad trase bija savādāka un interesantāka, kā arī ātruma testiem pirmo reizi bija mainīts virziens. “Bija “forši”. Trase bija sagatavota izcili. Abi testi bija top līmenī. Bija lēcieni, smiltis, pārbraucienā – akmeņi, slapji kociņi. Bija jāpievērš lielāka uzmanība trasei, lai nenokristu. Sacensības izdevās ļoti labi. Laikapstākļi ideāli. Par cik braucu pirmais, tad otrajā aplī pēc kvadru klasēm bija jāveido jaunas “špūres”. Tas nebija viegli, nedaudz slīdēja, taču ieguvu jaunu pieredzi, man patika,” stāsta sportists, kurš kopumā enduro sezonu aizvadījis labi. “Gāja kā pa kalniem, cīnījos, centos sasniegt izvirzīto mērķi. Varēju labāk, bet guvu traumas, tāpēc izlaidu posmu Zantē. EGP klasē nesasniedzu vēlamo rezultātu. Nākošgad strādāsim savādāk, precīzāk. Šogad guvu lielāku pieredzi, startējot kopā ar Baltijas ātrākajiem braucējiem. Tas deva lielāku azartu. Enduro sezona beigusies, bet priekšā vēl pēdējais Cross Country posms “Tilderos”. Oktobra beigās došos uz Eiropas čempionāta enduro noslēguma posmu Vācijā, izmēģināšu spēkus arī ar Eiropas braucējiem,” tā Miks Rasmanis.

E2 klases trešās vietas ieguvējs Andris Grīnfelds (“KTM Orange Racing”) ir gandarīts par sezonas noslēgumu. Braucot uz Vidrižiem, viņš zināja, ka pēc iepriekšējiem pieciem enduro posmiem ir iegūti pietiekami daudz punktu, lai izcīnītu Latvijas čempiona titulu, “tāpēc šoreiz baudīju dienu. Otrajā aplī piedzīvoju kritienu, pēc kura bija grūti braukt, jo “dūrās” sānā un bija grūti noturēt motociklu. Pieņēmu lēmumu un tomēr nobraucu sacensības līdz galam. Pēc ārsta apmeklējuma – lūzumu nav, ir smagi sasists sāns un ribas. Šogad Vidriži nebija manas favorītsacensības, bet kopumā par sezonu esmu ļoti priecīgs un attiecīgi arī par izcīnīto rezultātu. Trase bija sagatavota labi, sākumā tā bija līdzena, bija patīkami braukt pirmo apli. Arī pārbrauciens bija interesants, tajā bija jaunas vietas, kur bija jābūt uzmanīgam, lai “neuzrautos” uz kādu slapju baļķīti un nenokristu. Ātruma testi bija “forši”. Paldies organizatoriem. 2022. gada kopvērtējumā EGP klasē Latvijas čempiona tituls izcīnīts,” tā Andris Grīnfelds.

E3 klases pirmās vietas ieguvējs Ivo Šteinbergs (“Motosports Racing Team”) pēc šī posma izcīna E3 klases Baltijas un Latvijas čempiona titulus enduro. “Šīs sezonas plāns izpildīts. Aizvadītā sezona bija diezgan smaga, jo lielākoties braucu no sacensībām uz sacensībām, bez intensīviem treniņiem. Tāpēc bija morāli grūtāk sagatavoties. Vidrižos trase bija zināma. Ātruma tests Vidrižu karjerā bija pretējā virzienā, tas grūtības nesagādāja. Bija pat interesantāk. Cross Country tests bija grūtāks, jo daži līkumi bija asāki. Otrajā aplī jau zināju, kur laikus jāsabremzē, lai bez problēmām izbrauktu līkumus. Sezona ir noslēgta. Sacensības Vidrižos bija ļoti labi noorganizētas. Apbalvošana notika Vidrižu sporta hallē, bija silti un prieks par iegūtajām balvām. Domāju, ka visi braucēji, kuri startēja Vidrižos, bija priecīgi. Ceru, ka būs enduro sezonas balle. Tas dod pilnvērtīgu sezonas noslēguma sajūtu. Patīkami, un gandarījums par paveikto sezonu,” tā Ivo Šteinbergs.

E 40+ klases posma uzvarētājs Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”): “Vidrižos kā vienmēr ir prieks atgriezties. Pēc pauzes sacensības patika vēl labāk. Vidrižu enduro posms Latvijā ir klasika. Šeit vienmēr trase sagatavota perfekti. Šogad pārbrauciens bija interesantāks. Lielākoties tas bija pa mežu. Testi bija mazliet savādāki, viss nošķūrēts, līdzens. Sezonas beigās, kad iestājies vispārējs sagurums, bija ļoti baudāmas sacensības. Arī ar laikapstākļiem paveicās. Pārsteidza dalībnieku skaits, biju prognozējis, ka būs vairāk, jo parasti šeit atbrauc kupls sportistu pulks. Sacensības vienmēr ir labi organizētas, kā arī nav nekas sarežģīts iesācēju klases braucējiem – trasi visi var ātrāk vai lēnāk izbraukt. Vienmēr aicinu visus braukt gribētājus, kas vēlas izmēģināt enduro, uz Vidrižiem. Aizvadīta ļoti laba un sacensībām piesātināta sezona, ieskaitot visas starptautiskās sacensības, kopumā izbaudīju. Prieks, ka uzvarēju savā klasē, kā arī prieks, ka mūsu komanda izcīnīja uzvaru, arī sezonas kopvērtējumā esam pirmie. Izdevās uzvarēt visās sacensībās, gan Latvijā, gan Baltijā. Mans uzdevums ir izpildīts un viss kārtībā,” tā Lauris Ermanis.

Sacensību organizators, galvenais tiesnesis Jānis Baunis seniors (“Moto A-Z”): “Ar Enduro komisiju vienojāmies, ka drīkstēsim rīkot Latvijas čempionātu enduro šajā noteiktajā datumā. Vidrižos nekad tik vēlu sacensības nav bijušas. Parasti tās ir jūlija beigas, augusta sākums. Ar kaut ko vienmēr pirmo reizi jāsaskaras. No vienas puses ļoti labi, lauki nokopti. Uz sacensību dienu kukurūza un rapsis bija novākts. Problēmas līdz ar to mazākas. Liels paldies sportistiem, ka sacensību rītā ņēma vērā mūsu norādījumus, un lieki neizbraukāja zemnieku īpašumus Pēc sacensībām viss bija kārtībā. Latvijas čempionāts, 105 dalībnieki, super!

Paldies ģimenei, paldies par atbalstu Limbažu novada pašvaldībai, Vidrižu pagasta pārvaldei, lieldraugiem: “Riepu Garāža”, “Lastrada” – Mārtiņam Mednim, Motosports.lv – Laurim Ermanim, “KTM Motofavorīts” – Raivim Bensonam, maiznīcai “Lielezers”, tirdzniecības centrs “Aģe” – Evitai un Gatim Megrim,” tā Jānis Baunis.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis: “Prieks, ka klasiskā enduro sezona ir noslēgta. Vēl priekšā Cross Country noslēguma posms, kas norisināsies 22. oktobrī Ķekavā, mototrasē “Tilderi”. Prieks, ka Jānis Baunis ir atgriezies ar sacensībām Vidrižos. Šeit vienmēr ir bijušas labas sacensības, skaisti iekopts dalībnieku parks un viss sakārtots. Vidriži vienmēr bijuši “forši”, šis gads nebija izņēmums. Jāapkopo visi sezonas kopvērtējumi un jāgatavojas enduro ballei. Jāizdara mājas darbs, ko uzlabot, pamainīt 2023. gada sezonā. Domāju, ka jāturpina sadarbība ar Igaunijas un Lietuvas enduro komisijām, jārīko sapulces, jātiekas un jāgatavojas jaunajai enduro sezonai. Paldies visiem organizatoriem, sportistiem, motoklubiem, komandām par šo sezonu.”

Latvijas čempionāta un kausa sestā posma Enduro TOP 3

EGP klasē:

1. Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”)
2. Ivo Šteinbergs (“Motosports Racing Team”)
3. Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”)

E1 klasē:

1. Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”)
2. Kristaps Ķīlis (“MT Racing Team”)
3. Ģirts Kalniņš (“Motosports Racing Team”)

E2 klasē:

1. Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”)
2. Kārlis Reinfelds (“Adventure Team Latvia”)
3. Andris Grīnfelds (“KTM Orange Racing”)

E3 klasē:

1. Ivo Šteinbergs (“Motosports Racing Team”)
2. Vilnis Skrastiņš (“Adventure Team Latvia”)

E 40+ klasē:

1. Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”)
2. Jānis Rasmanis (“KTM Orange Racing”)
3. Sandris Kļaviņš (“Motosports Racing Team”)

E Juniors 16+ klasē:

1. Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports Racing Team”)
2. Bruno Deičmanis (“Moto AZ”)

Hobiji 2T klasē:

1. Jānis Baunis (“Moto A-Z”)
2. Vitālijs Ņečajevs (“Latgales Enduro”)
3. Andrejs Stolers (“KTM Orange Racing”)

Hobiji 4T klasē:

1. Ģirts Dubavs (“Sigulda Racing Team”)
2. Gatis Megris (“Moto A-Z”)
3. Jānis Arbidāns (“Motosports Racing Team”)

Iesācēji (C) 2T klasē:

1. Mikus Neško (“Saldus motoklubs”)
2. Aleksandrs Aferonoks (“Latgales Enduro”)
3. Matīss Šadris (“Motokurzeme”)

Iesācēji (C) 4T klasē:

1. Kaspars Puriņš (“KTM Orange Racing”)
2. Aleksandrs Astaševskis (“Adventure Team Latvia”)
3. Aigars Lietaunieks (“Motokurzeme”)

Veterāni 50+ klasē:

1. Jurijs Žižkuns (“Moto AZ”)
2. Andrus Lomp (“KTL Racing club”)
3. Andris Kalniņš (“Motosports Racing Team”)

Kvadri Open klasē:

1. Aivis Graudiņš (“Moto A-Z”)
2. Linas Maksvytis (“Kauno Enduro klubas”)
3. Jānis Zaķis (“Moto A-Z”)

Kvadri ATV klasē:

1. Artūrs Vēvers (privāti)
2. Rolands Puravs (privāti)
3. Aurimas Urbonavicius (“MSK Kirai”)

Open LV klasē:

1. Sandis Putniņš (“Moto A-Z”)
2. Gatis Putniņš (“Moto A-Z”)
3. Reinis Girgensons (privāti)

Absolūtais iesācējs klasē:

1. Reinis Krūmiņš
2. Andris Rasmanis
3. Andris Baltausis

Klubu komandu ieskaitē:

1. vietā ar 60 punktiem motoklubs “Motosports Racing Team” – Markuss Daniels Jauntirāns, Ivo Šteinbergs, Edgars Siliņš, Lauris Ermanis.
2. vietā ar 52 punktiem motoklubs “KTM Orange Racing” – Andris Grīnfelds, Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis, Kaspars Puriņš.

Latvijas čempionāta enduro rezultāti: https://www.enduromanager.eu/?rm_fu...

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija