Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess pēdējā aplī apdzen Petruči un uzvar Sanmarīno GP

Rolands Eliņš

Markess pēdējā aplī apdzen Petruči un uzvar Sanmarīno GP
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Šodien aizvadītajā „Moto GP” posmā Sanmarīno uzvaru svinēja pašreizējais pasaules čempions Marks Markess. Viņš līdz ar to kopvērtējumā panāca itāli Andrea Doviciozo, un viņiem abiem piecus posmus pirms sezonas beigām ir pa 199 punktiem.

Marks Markess bija finišējis labāko trijniekā piecos posmos pēc kārtas, taču iepriekšējā posmā Lielbritānijā izstājās un zaudēja kopvērtējuma līdera godu. Šodien viņš lietainos apstākļos Sanmarīno trasē guva savu sezonas ceturto uzvaru.

Sacensību lielākajā daļā vadībā bija itālis Danilo Petruči, kurš beigās gan palika otrajā vietā, kamēr Andrea Doviciozo finišēja trešais. Šāds vietu izkārtojums nokārtoja to, ka šobrīd kopvērtējumā gan Doviciozo, gan Markesam ir pa 199 punktiem un pa četrām uzvarām posmā.

Petruči vadību pārņēma septītajā aplī, kad avāriju piedzīvoja tobrīd pārliecinošās līderpozīcijās esošais Horhe Lorenco. Petruči līdera godā bija līdz pat pēdējam aplim, taču slapjajā trasē nespēja nostiprināt savu pārsvaru pār sekojošo Markesu, un pašreizējais čempions pēdējā apļa pirmajā līkumā tika Petruči garām.

Ceturtajā vietā finišēja spānis Maveriks Vinjaless, kurš ir tuvākais Markesa un Doviciozo sekotājs kopvērtējums. Piekto vietu izcīnīja tikai otro posmu šosezon aizvadošais itālis Mišels Pirro, kamēr neveiksmi piedzīvoja „Yamaha” pārstāvis Johans Zarko. Viņš bija visai drošās septītās vietas pozīcijās, taču viņa motociklam tieši pirms finiša beidzās degviela. Zarko gan aizstūma motociklu līdz finiša līnijai, iegūstot 15. vietu un vienu punktu kopvērtējumā.

Sezonas nākamais posms paredzēts pēc divām nedēļām Spānijā.

Sanmarīno GP rezultāti

V.SportistsValstsLaiks
1.M. MarkessSpānija50:41.565
2.D. PetručiItālija+1.192
3.A. DoviciozoItālija+11.706
4.M. VinjalessSpānija+16.559
5.M. PirroItālija+19.499
6.Dž. MillersAustrālija+24.882

”Moto GP” kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.M. MarkessSpānija199
2.A. DoviciozoItālija199
3.M. VinjalessSpānija183
4.V. RosiItālija157
5.D. PedrosaSpānija150
6.J. ZarkoFrancija110

Zarko sasniedz finišu bez degvielas motociklā

Izmantotie resursi:
https://www.autosport.com/motogp/ne...