Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Latviešu motosportisti nostartēja labi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Serģis: "Latviešu motosportisti nostartēja labi"
Foto: mxgp.com

8. un 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" noskaidroti devītā pasaules čempionāta un sestā Eiropas čempionāta posma motokrosā uzvarētāji. Sacensību organizators Kristers Serģis atzīst, ka latviešu sportistu sniegums vērtējams kā labs.

MXGP klasē uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Džefrijs Herlingss, otrajā vietā ierindojās Tims Gajsers, kurš pēc Ķegums posma ir arī kopvērtējuma līderis, bet trešajā vietā Horhe Prado. Arī mūsu latviešu motosportisti šajā posmā, kā paši atzina, izpildīja savu uzdevumu – “iebrauca” punktos. Uldis Freibergs (“Saldus motoklubs”) divu braucienu summā ieguva 19. vietu, bet Tomass Šileika (“Saldus motoklubs”) šoreiz 23. pozīcījā.

Pēc otrā brauciena Uldis Freibergs ir gandarīts par savu debiju MXGP klasē Ķegumā. “Pirmo reizi piedalījos Pasaules čempionātā. Priecājos, ka tas ir tepat Latvijā, Ķegumā. Esmu priecīgs un lepns par savu rezultātu, protams, ir, kur pielikt un uzlabot, bet kopumā ir ļoti labi. Priecājos, ka ieguvu punktus, tas bija vislielākais mērķis šajās sacensībās. Iegūta jauna pieredze un izbaudīju šo pasākumu,” stāsta Uldis Freibergs, kurš pirmajā braucienā finišēja 17. vietā un ieguva 4 punktus, bet otrajā braucienā 19. vietā un 2 punkti.

EMX250 klasē divu braucienu summā otro vietu ieguva Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Official EMX250”), 10. vietā Mairis Pumpurs (“MX Moduls”), 15.vieta Markuss Kokins (“MX Moduls”) un 27.vieta Roberts Lūsis (“Sturm STC Racing Team”).

Sarunā ar Kārli Albertu Reišuli, viņš atzina, ka izbaudīja iespēju braukt savu fanu un atbalstītāju priekšā. “Esmu priecīgs par šīm divām sacensību dienām Ķegumā. Var redzēt, ka tiek sperti soļi pareizajā virzienā. Laba nedēļas nogale. Trase bija ļoti labi sagatavota. Domāju, ka līdz šim labākā, kāda Ķegumā MXGP posmā ir bijusi. Baudīju šīs sacensības un braukšanu,” saka Kārlis Alberts Reišulis.

EMX125 klasē 8. vietā Markuss Ozoliņš (privāti), 17. vietā Jēkabs Kubuliņš (“Kristers Serģa motoklubs”) un 34. vieta Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”).

Jēkabs Kubuliņš stāsta par piedzīvoto Ķegumā: “nedēļas nogale Ķegumā tika aizvadīta veiksmīgi. Pirmajā braucienā 17. vieta, otrajā – 16. Trasē jutos ļoti labi un spēcīgi, taču sliktie starti liedza iespēju pacīnīties par labākām vietām.”

LaMSF Motokrosa komisijas vadītājs, MXGP Ķeguma posma organizators Kristers Serģis: “Veiksmīgi aizvadītas sacensības Ķegumā. Saņemti pozitīvi atzinumi no starptautiskajiem organizatoriem, žūrijas, Infront pārstāvjiem par veiksmīgu sadarbību un lieliski aizvadīto posmu. Man kā organizatoram liels izaicinājums bija šīs veiktās izmaiņas trasē. Sestdien liela daļa sportistu ieteica trasē pamainīt dažas vietas, tas bija tāds eksperiments. Manuprāt, ka tas izdevās labi, jo traumu skaits krietni mazinājies. Labā ziņa ir tā, ka sestdien smagu traumu trasē nebija.”

Runājot par sacensībām, Kristers Serģis atzina, ka kopumā bija tāds labs kopējais fons. Bija gan dubļu sacensības, gan “sausās”. Spīdēja saule, lija lietus, brīžiem pūta vējš, kas labi nožāvēja trasi. Sportisti varēja izbaudīt īstu motokrosu dažādos laikapstākļos.

“Mūsu latviešu motosportisti nostartēja labi. Žēl, ka Kārlim Albertam Reišulim nedaudz pietrūka līdz uzvarai. Viņš brauca ļoti labi. Īpaši otrā brauciena sākums izskatījās spēcīgs. Žēl, ka Tomass Šaicāns piedzīvoja kritienu, arī viņam sākums bija labs. Sestdien, Markuss Ozoliņš ļoti labi nostartēja. Diemžēl, lai mūsu jaunie motosportisti nobrauktu divus stabilus braucienus, tam ir vajadzīga pieredze. Liels prieks par Uldi Freibergu un Tomasu Šileiku. Uzskatu, ka no visām pusēm raugoties, sacensības ir izdevušās. Saņēmām daudz pateicības no līdzjutējiem un komandām. Prieks bija censties un uz tikšanos nākošgad!” saka Kristers Serģis.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)
Annija Slikšjāne (LaMSF praktikante)