Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ MXGP un "MotoGP" gaidāma piecu nedēļu pauze

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ MXGP un "MotoGP" gaidāma piecu nedēļu pauze
Foto: AFP / Scanpix

Pasaules motošosejas čempionāta organizatori paziņojuši, ka sezonas otrais un trešais posms, kam bija jānotiek Taizemē un ASV, koronavīrusa "Convid-19" uzliesmojuma dēļ tiek pārcelts uz vēlāku laiku, bet pirmo reizi darbībā "MotoGP" klases braucējus varēs redzēt tikai 19.aprīlī Argentīnā. Savukārt motokrosa pasaules čempionāta rīkotāji pavēstīja par Argentīnas posma, kas bija plānots nākamnedēļ, pārcelšanu.

Jau ziņojām, ka Kataras noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ (pasažieriem no Itālijas) pasaules motošosejas čempionāta sezonas pirmais posms netika aizvadīts prestižākajā "MotoGP" klasē. Tika ziņots, ka cilvēki, kuri plānoja ielidot ar tiešo reisu no Itālijas, tiks ievietoti vismaz 14 dienas ilgā karantīnā. Tomēr pasaules čempionāta vadība uzsvēra, ka Itālija spēlē nozīmīgu lomu "MotoGP" klasē gan trasē, gan ārpus tās, tāpēc tika pieņemts lēmums sacensības atcelt, kamēr "Moto2" un "Moto3" klasēs sacensības notika.

Vēlāk tika paziņots, ka sezonas otrais posms, kam 22. martā bija jānotiek Taizemē, koronavīrusa "Convid-19" uzliesmojuma dēļ tiek pārcelts uz 4.oktobri. Sacensību trešajam posmam bija jānotiek no 3.-5.aprīlim ASV, taču koronavīrusa "Convid-19" uzliesmojuma dēļ sacensības nolemts pārcelt uz 15.novembri, bet Spānijas MotoGP posms, kam sākotnēji bija jānotiek 15.novembrī, tiks pārceltas uz 22.novembri.

Līdz ar to, ja nekas vairs nemainīsies, tad "MotoGP" klase jauno sezonu varētu sākt tikai 19.aprīlī Argentīnā. Šajā valstī nākamnedēļ bija jānotiek MXGP seriāla trešajam posmam, tomēr arī Paulam Jonasam bez sacensībām nāksies iztikt vismaz līdz 19. aprīlim, kad plānots posms Spānijā. MXGP sola tuvākajā laikā paziņot, uz kuru mēnesi un kuriem datumiem pārcelts Argentīnas posms.

Precizētais MotoGP 2020.gada kalendārs

Izmantotie resursi:
2020 MotoGP World Championship - Official...