Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas posmā pirmo MX2 uzvaru izcīna KTM braucējs Kūnens

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas posmā pirmo MX2 uzvaru izcīna KTM braucējs Kūnens
Saša Kūnens. Foto: KTM Racing

Pasaules motokrosa čempionāta devītajā posmā MX2 klasē, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Ķeguma trasē, uzvaru divu braucienu summā guvis KTM rūpnīcas komandas sportists Saša Kūnens. Viņam tā ir pirmā uzvara šajā kategorijā.

Pirmais brauciens

MX2 klasē pirmajā braucienā dubultuzvara "Husqvarna" komandai - pirmais sezonas līderis Kajs de Volfs, kuram nepilnas trīs sekundes zaudēja Lukass Kūnens.

Pēc starta vadībā nonāca Saša Kūnens. Lai gan De Volfs dažādi centās, tomēr sacensību pirmajā daļā tikt garām līderim neizdevās. Pēc tam De Volfs izbrauca no trases, kā rezultātā uz otro vietu pacēlās L.Kūnens, tomēr pēc tam otro vietu atguva.

Turpinājumā De Volfam izdevās pārņemt vadību, bet savam brālim S.Kūnenam drīz vien garām tika arī L.Kūnens. Šādā secībā trijotne arī finišēja.

Vientuļā ceturtajā vietā finišu sasniedza Simons Langenfelders, bet Liams Evartss apdzina Oriolu Oliveru cīņā par piekto vietu. Atkritis uz beigām, līdz septītajai vietai spēja aizcīnīties Mikels Hārups. Savukārt Andrea Adamo vairākas reizes krita un finišēja tikai trīspadsmitais.

Otrais brauciens

MX2 klases otrais brauciens bija grūtāks par pirmo, jo lietus trasi bija padarījis smagāku, bija arī vērojami daudzi kritieni. Čempionāta līderis De Volfs sākotnēji bija nonācis vadībā, bet jau pirmajās desmit minūtēs pamanījās trīs reizes nokrist. Tie bija viņa pirmie kritieni šosezon!

Arī otrs "Husqvarna" braucējs L.Kūnens drīz pēc tam krita, bet vēlāk pakāpās līdz trešajai vietai. Pēc tam braucējs krita atkal, taču pozīciju nosargāja.

Tikmēr vadību bija pārņēmis viņa brālis S.Kūnens no KTM vienības, kurš arī finišēja pirmais, sev aizmugurē atstājot Langenfelderu. Aiz vadošā trijnieka finišēja Evertss un Riks Elzinga, bet pirmā brauciena uzvarētājs De Volfs palika tikai devītais.

Rezultātā S.Kūnens izcīnījis pirmo MX2 posma uzvaru karjerā, bet otro vietu ieņēma viņa brālis L.Kūnens. Trešajā vietā Langenfelders, bet De Volfs divu braucienu summā bija ceturtais.

Pēc aizvadītiem deviņiem posmiem De Volfam ir 55 punktu pārsvars pār komandas biedru L.Kūnenu, bet vēl par septiņiem punktiem mazāk Langenfelderam.