Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Krestinovs uzveic Sabuli stadiona motokrosā "Dimantu kauss"

Juris Grīns
Juris Grīns

Krestinovs uzveic Sabuli stadiona motokrosā "Dimantu kauss"
Kārlis Sabulis. Foto: publicitātes

Pēc divu gadu pārtraukuma skaistajā un gleznainajā Stāmerienā, motorparkā “Dimanti” trešdienas vakarā tika aizvadīts septītais “Dimantu kauss” stadiona motokrosā. Prestižajā “MX Super” klasē trīs braucienu summā uzvarēja igaunis Gerts Krestinovs, Kārlis Sabulis palika otrais, bet trešais – Adreo Lusbo.

Pēdējo reizi ”Dimantu kauss” stadiona motokrosā norisinājās 2019. gada 19. maijā. Toreiz pie starta barjeras devās 104 sportisti. Šoreiz dalībnieku skaits bija mazāks, taču sportistu demonstrētais sniegums nelika vilties.

Prestižajai “MX Super” klasei kvalificējās pieci braucēji – igauņi Gerts Krestinovs, Andreo Lusbo un Erki Kahro, lietuvietis Gasiunas Nojus un latviešu motosportists Kārlis Sabulis. Šajā klasē sportisti labākos noskaidroja trīs braucienos.

Pirmajā braucienā viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru bija Sabulis, taču latvietis pielijušā un slidenajā trasē piedzīvoja kritienu, kā rezultātā Krestinovs viņu apdzina un kā pirmais sasniedza finišu. Sabulis pēc kritiena no ceturtās pozīcijas spēja pakāpties līdz otrai. Otrajā braucienā Kārlis atspēlējās Gertam, izcīnot uzvaru, līdz ar to punktu ziņā pēc šī brauciena viņi punktu ziņā bija vienādās pozīcijās, kas nozīmēja, ka trešais brauciens būs izšķirošais.

Trešais brauciens bija sprinta brauciens, kurā sportistiem bija jāveic tikai septiņi apļi. Starts labāk padevās Gertam Krestinovam, taču turpat bija Kārlis Sabulis. Diemžēl laiks bija pārāk maz, lai latviešu sportists apdzītu Krestinovu un līdz ar to “Dimanta kauss” aizceļoja uz Igauniju. Sabulim otrā vieta, savukārt trešo vietu izcīnīja cits igaunis – Andreo Lusbo.

MX A klasē divu braucienu summā nepārspēts palika Latvijas motokrosa veterāns Leons Kozlovskis, uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena atbīdot Valteru Loginu un Mārtiņu Marķitānu.

MX B klasē uzvaras laurus plūca Mārtiņš Jēgers, otro vietu izcīnīja Kalvis Blūms, bet trešais palika Jānis Vanags.

“MX Juniori” klasē ļoti sīva cīņa izvērtās starp Rūdolfu Aumeistaru un Martinu Platkēviču. Viņiem pēc abiem aizvadītiem braucieniem bija vienāds punktu skaits. Bet tā kā otrajā braucienā Aumeistars bija priekšā Platkēvičam, Rūdolfs izcīnīja uzvaru, bet Martins bija spiests samierināties ar otro vietu. Šo sacensību bronzas medaļu kaklā kāra Kristers Zemmers.

Arī MX 85 klasē līderiem pēc abiem braucieniem bija vienāds punktu skaits. Tiesa otrajā braucienā veiksmīgāks bija Emīls Solovjovs, līdz ar to viņam uzvara sacensībās, sudrabs tika Ričardam Alenam Gaļcinam, bet bronza – Ričardam Muraško.

MX 65 klasē uzvarēja Raivo Krūmiņš, Kristians Baltus bija otrais, bet divu braucienu summā trešā vieta – Raineram Grasim.

Šajās sacensībās trasē izbrauca arī mopēdi, kuri tika sadalīti divās klasēs – standarta mopēdi un sporta mopēdi. Standarta mopēdu ieskaitē uzvarēja Pēteris Supe, aiz muguras atstājot Suzannu Gredzenu un Laimoni Stafecki. Savukārt mopēdu sporta klasē izteikti ātrākais bija Renārs Karro, bet otro un trešo goda pjedestāla pakāpienu savā starpā sadalīja Raivis Bunkovskis un Romāns Valtiņš.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...