Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis atgriezīsies MXGP čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jasikonis atgriezīsies MXGP čempionātā
Arminas Jasikonis

Lietuviešu motokrosa vadošais braucējs Arminas Jasikonis paziņojis, ka šosezon startēs MXGP pasaules motokrosa čempionātā.

2020. gadā Jasikonis piedzīvoja smagu kritienu, kas rezultējās smagā smadzeņu traumā. Tās dēļ sportistam uz laiku pat bija jāatrodas mākslīgajā komā. 2021.gada sezonā Jasikonis izcīnīja 103 punktus, kas sezonas izskaņā viņam deva 22.vietu.

Pagājušajā sezonā Jasikonis ar sešiem punktiem ieņēma pēdējo vietu. 2022.gada jūnijā sportists paziņoja, ka uz laiku nestartēs pasaules motokrosa čempionāta sacensībās. ''Tas bija ļoti grūts lēmums, kā arī smaga tablete, kuru norīt. Pagaidām, nestartēšu MXGP sacensībās. Man ir kauns par savu vājo sniegumu. Žēl arī savu komandu. Nedrīkstu gan būt vīlies - pirms pusotra gada biju vēl sliktākā stadijā un spēju atgūties. Tas gan prasīja daudz darba. Mēnešiem biju depresīvs. Dotajā brīdī paņemšu nedaudz laika sev, lai saprastu un tiktu galā ar savām problēmām. Pagaidām, visu labu,'' sociālajos tīklos vēstīja sportists.

Taču nu sportists nolēmis atgriezties MXGP, kā arī Itālijas čempionātā ar ''Millionaire Racing Team'', braucot ar GasGas motociklu. MXGP sezonu Jasikonis sāks ar otro posmu.

"Esam priecīgi paziņot par līgumu, kas parakstīts ar spēcīgo lietuviešu braucēju Arminu Jasikoni. Iepriekšējās sezonās viņš brauca MXGP sacensībās rūpnīcu komandās, un šodien viņš pievienojas mūsu projektam. Arminas piedalīsies MXGP pasaules čempionātā, sākot ar MXGP sacensībām Sardīnijā, un Itālijas Pro Prestige MX1 čempionātā ar mūsu GasGas. Laipni lūdzam Arminu mūsu ģimenē," paziņoja komanda.

Izmantotie resursi:
MXGP, Motocross, Supercross News, Results,...