Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markesam otrā uzvara pēc kārtas, Martins rupji kļūdās stratēģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Markesam otrā uzvara pēc kārtas, Martins rupji kļūdās stratēģijā
Foto: Motorsport.com

"MotoGP" posmā Misano trasē uzvaru izcīnījis "Gresini Ducati" komandas braucējs Marks Markess, kuram šis ir otrais panākums pēc kārtas. Frančesko Banjaja finišēja otrais, bet Horhe Martins veica pitstopu un ierindojās vien 15. pozīcijā, zaudējot lielāko daļu no pārsvara, ko bija izveidojis sezonas kopvērtējumā.

Kvalifikācijā Markess krita un palika devītais, bet sestdien sprintā sasniedza piekto vietu. Šodienas Sanmarīno GP galvenajā sacīkstē spānis izvirzījās vadībā, kad trasē nedaudz uzlija, beigās spējot noturēt vairāku sekunžu pārsvaru pār sekotājiem. "Ducati" rūpnīcas braucēji ierindojās nākamajās pozīcijās, Banjajam izcīnot otro vietu, bet Enea Bastianīni - trešo.

Vakar sprinta startā Banjajam izslīdēja sajūgs, līdz ar to sākums neizvērsās spožs, bet šoreiz sanāca noturēt pirmo vietu. Martins no otrās rindas pacēlās uz trešo pozīciju, pēc tam apdzina Franko Morbidelli un mēģināja uzbrukt arī līderim, taču nesekmīgi.

Septītajā aplī parādījās pirmās lietus lāses, un Morbidelli krita no trešās pozīcijas. Martina nometne nolēma, ka jāveic pitstops un jānomaina motocikls, kas aprīkots ar lietus riepām. Tā rīkojās vēl daži, ieskaitot Pedro Akostu. Citi līderi izvēlējās palikt trasē, kas vēlāk izrādījās pareizais lēmums. Dažus apļus vēlāk Martins atgriezās boksos, lai saņemtu atpakaļ motociklu ar slikiem. Rezultātā viņš finišēja 15. vietā, apli aiz uzvarētāja.

Banjaja sekoja Markesam, taču sacensību beigu daļā atkāpās, finišējot trīs sekundes aizmugurē. Aiz trešās vietas ieguvēja Bastianīni finišēja Breds Binders un Marko Bedzeki.

Slimības dēļ uz starta neizgāja "Honda" komandas braucēji Luka Marīni un Žoans Mirs. Kļuvis arī oficiāli zināms, ka pēc šīs sezonas beigsies komandas ilggadējā sadarbība ar sponsoru "Repsol".

Kopvērtējumā Martina pārsvars pār Banjaju, kurš sprintā sestdien izstājās pēc sadursmes, sarucis līdz septiņiem punktiem. Arī nākamais posms, kas risināsies 22. septembrī, notiks turpat Misano trasē, Itālijā.

Sanmarīno GP rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: