Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eiropas Nāciju kausā motokrosā Latvijai pēc kvalifikācijas 5.vieta

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Eiropas Nāciju kausā motokrosā Latvijai pēc kvalifikācijas 5.vieta
No kreisās: Kārlis Alberts Reišulis, Aleksis Araids, Ralfs Edgars Ozoliņš, Arnolds Sniķers
Foto: www.lamsf.lv

2018.gada Eiropas Nāciju kauss motokrosā Polijas pilsētā Gdaņskā aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem Latvijas izlase ieņem dalītu 5. - 6. vietu ar mājiniekiem Polijas izlasi.

Latvijas Junioru izlases dalībnieki pēc kvalifikācijas individuāli finišēja šādās pozīcijās: Arnolds Sniķers 10.vieta, Ralfs Edgars Ozoliņš 17.vieta, kuram bija gan neizdevies starts, gan tehniskas problēmas, taču šobrīd mehāniķi tās jau ir atrisinājuši. Kārlis Alberts Reišulis MX85 klasē finišēja 7.vietā, lai gan pirmajā aplī piedzīvoja kritienu, pēc kura viņš bija 12.vietā un spēja atgūties. Aleksis Araids finišēja 11.vietā. Viņam neizdevās starts un sākums bija gurdens, bet vēlāk braucienā jau atrada tempu.

Fīlips Kempelis, Latvijas Junioru izlases vadītājs: “Rīts un treniņbraucieni sākās ar lietu, dubļiem, kas apgrūtināja braucienus, jo sportisti pie tiem nav pieraduši. Latvijā nav trases, kur ir tik garas un dziļas špūres. Savukārt uz kvalifikācijas braucieniem trase jau bija izžuvusi un ideāla – mūsu izlase sapriecājās, līdz mirklim, kad organizatori to kārtīgi salēja un MX125 un MX2 brauciens notika atkal dubļos. Lai arī individuāli rezultāti puišiem ir viduvēji, kopvērtējums ir labs. Tagad atliek gatavoties izšķirošajiem braucieniem rīt.”

Katru valsti pārstāv četri sportisti – tie ir divi MX85 klases braucēji, viens MX125 klases braucējs un viens MX2 klases braucējs, kurš vēl nav sasniedzis 21 gada vecumu. Šogad izlasē startē – MX85 klasē Kārlis Alberts Reišulis un Aleksis Araids. MX125 klasē Ralfs Edgars Ozoliņš, savukārt MX2 klasē pie starta barjeras stājās Arnolds Sniķers.

Svētdien ir svarīgākā sacensību diena. Latvijas izlase šajās sacensībās piedalīsies ceturto reizi un katru gadu izdevies sniegumu uzlabot: 2013. gadā – 11. vieta, 2015. gadā – 9. vieta, bet pagājušajā gadā– 8. vieta.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija