Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu braucēji devušies uz pasaules un Eiropas čempionāta posmu Zviedrijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu braucēji devušies uz pasaules un Eiropas čempionāta posmu Zviedrijā
Edvards Bidzāns. Foto: Facebook.com/edvards.bidzans/

Nedēļas nogalē Zviedrijā, Udevalla trasē startēs pasaules čempionāta 15. posms motokrosā un Eiropas čempionāta astotais posms EMX125 un EMX250 klasei. Uz starta arī latviešu braucēji.

MXGP klasē startēs divi latviešu braucēji – Edvards Bidzāns (“KMP Honda Racing powered by Krettek”) un Uldis Freibergs, kurš pārstāv "Magmum" komandu.

MX2 klasē – Kārlis Alberts Reišulis (“Monster Energy Yamaha Factory”), kurš pēc pieciem pasaules čempionāta posmiem, MX2 klasē kopvērtējumā ieņem 19. vietu.

Uldim Freibergam šis būs jau trešais MXGP jeb Pasaules čempionāta posms viņa motosportista karjerā. Šīm sacensībām sportists gatavojas savādāk, kā citām. “Tagad biežāk braucu trenēties uz māla un cietā seguma trasēm, lai adoptētos un būtu gatavs šim posmam Zviedrijā. Šajā trasē būšu otro reizi un zinu, kāda tā ir. Protams, katru gadu kaut kas nedaudz mainās, bet arī tam būšu gatavs. Noskaņojums ir pozitīvs un ir arī “stresiņš”, bet tas ir tieši tas, ko vajag, lai būtu tā motivācija. Priecājos par iespēju piedalīties Pasaules čempionāta posmos. Tā ir jauna pieredze, labas atmiņas un iespēja rūdīties. Arī šajā posmā galvenais ir gūt pieredzi un kļūt vēl labākam cietā seguma trasēs ar “špūrēm”, jo tās man šobrīd ne tik labi izdodas. Tāpēc arī strādāju un mēģinu kļūt labāks tajā, kur zaudēju citiem. Kopumā uz to skatos pozitīvi un ar prieku. Paldies manai ģimenei un motoklubam par šo iespēju,” saka Uldis Freibergs.

“Kopumā gatavošanās šīm sacensībām notiek tāpat, kā jebkurām citām. Vienīgais, maksimāli jāpierod pie garajiem “30 min + 2 apļi” braucieniem. Esmu labā fiziskā formā, tādēļ tikai morāli jāsagatavojas atkal braukt ar “lielajiem džekiem”. Posma galvenais mērķis ir uzlabot braukšanu un rezultātu no pagājušās reizes Čehijā, Loketā,” stāsta Edvards Bidzāns.

Eiropas čempionātā MX250 klasē startēs Mairis Pumpurs (“MX Moduls”), kurš atzina, ka sagatavošanās aizrit normāli, kā jau ikvienai sacensībai. “Vēlos baudīt sacensības un arī rezultāts neizpaliks.” MX125 klasē uz starta dosies Markuss Ozoliņš (privāti) un Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”), kurš pastāstīja, ka treniņu plānā mainās trases pa kādām sportists trenējās. “Tās vairāk ir cietā seguma, jo Zviedrijā trase ir cieta un klinšaina. Esmu priecīgs, ka startēšu un ar nepacietību gaidu nedēļas nogali, lai varu parādīt labus rezultātus. Šo sacensību mērķis, kā jau pārējos Eiropas čempionāta posmos, ir iegūt pieredzi un pacīnīties par TOP15 vietām.”

Nākamais pasaules čempionāta sešpadsmitais posms un Eiropas čempionāta devītais posms EMX125 klasei motokrosā norisināsies Nīderlandē, Arnhemas trasē.