Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspars Reišulis: "Pārņēma izmisums, redzot Kārli sakņupušu no nespēka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kaspars Reišulis: "Pārņēma izmisums, redzot Kārli sakņupušu no nespēka"
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: LaMSF

Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā Kārlis Alberts Reišulis palīdzēja Latvijas komandai izcīnīt otro labāko rezultātu vēsturē - desmito vietu, lai gan tik augstu rezultātu diez vai kāds šogad gaidīja. Sportista tēvs Kaspars Reišulis atzina, ka pēc aizvadītajām cīņām Kārļa spēki bijuši pilnībā izsmelti, bet viņš pierādījis savu piederību pasaules motokrosa elitei.

Savos braucienos Reišulis ieņēma divpadsmito un astoto vietu, bet starp MX2 klases braucējiem abas reizes finišēja trešajā vietā, savukārt kopvērtējumā bija pat otrais, piekāpjoties vien 2024. gada pasaules čempionam Kajam de Volfam.
Savukārt vēl pirms tam braucējs uzvarēja B fināla sacīkstē, kopā ar Mairi Pumpuru MXGP klasē un Edvardu Bidzānu OPEN klasē nodrošinot iespēju Latvijai kā pēdējai, divdesmitajai valstij iekļūt A finālā.

Jau pēc izcīnītās desmitās vietas Latvijai, leģendārais amerikāņu motokrosa un superkrosa čempions Rikijs Kārmaikls izvēlējās Reišuli par šī gada Nāciju kausa labāko jauno braucēju.

"Nāciju motokross noslēdzies, Latvijai cienījama desmitā vieta," stāsta Kaspars Reišulis. "Esmu lepns par savu dēlu Kārli, kurš atdeva visus spēkus pārstāvot savu valsti. Par cik Kārlis startēja MX2 klasē, viņam bija jāstartē trīs braucienos pēc kārtas ar stundas intervālu - B finālā un divās sacīkstēs ar pasaules ātrākajiem braucējiem. Pēc trešā brauciena, pieejot pie Kārļa, pārņēma prieks par parādīto un izmisums, redzot Kārli sakņupušu no nespēka. Kārlis pierādīja, ka ir piederīgs pasaules elitei. Tas tika novērtēts, un Kārlis saņēma balvu kā labākais jaunais braucējs Nāciju motokrosā. Liels paldies visiem, kuri ir piedalījušies Kārļa izaugsmē, īpaši trenerim Robertam Justam un "JJ Racers"."

Šosezon Kārlis Reišulis aizvadīja savu pirmo pasaules čempionātu MX2 klasē, uzsākot to no sezonas vidus. Labākajā no sacīkstēm latviešu sportists guva otro vietu, bet sezonas kopvērtējumā ierindojās 14. vietā. Nākamgad "Yamaha" rūpnīcas atbalstītais braucējs turpinās iesākto ceļu.