Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas triālisti aizvadījuši sacensības Slovākijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas triālisti aizvadījuši sacensības Slovākijā
A grupas pjedestāls
Foto: lamsf.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Lazy pod Mokytou Slovākijā norisinājās Slovākijas čempionāta pirmais un otrais posms, kuros piedalījās 41 dalībnieks no Polijas, Latvijas, Čehijas un Slovākijas. Vienlaicīgi tas bija arī MACEC (Viduseiropas motociklistu asociācija) čempionāta pirmais, otrais posms.

Latviju pārstāvēja Agarska Triāla Klubs, Grobiņas Moto klubs un AKA TEAM, kopā vienpadsmit sportisti.

Sacensību trase un arī pārbrauciens pēc nolijušā lietus likās ekstrēms. Paanalizējot jāsecina, ka visu grupu trašu grūtības līmenis atbilda mūsu normām, taču problēma, ka latvieši sen nebija redzējuši kalnus, un pie tam salijušus. Otrā diena parādīja, ka ātri adaptējamies.

Andris Grīnfelds teicami pārstāvēja Latviju augstākajā A grupā, abas dienas izcīnot otro vietu. Pirmajā dienā pēc pamatīgi nolijuša lietus, Andris zaudēja labākajam slovākam Peteram Vranakam 36 soda punktus. Otrajā dienā pēc otrā apļa Andris bija priekšā savam konkurentam par pieciem punktiem. Tomēr finišā neizdevās noturēt pārsvaru un zaudējums ar divu punktu deficītu.

Tas ir teicams panākums, jo slovāki ir vieni no sīvākajiem mūsu konkurentiem Nāciju triālā, un šajās sacensībās piedalījās visi Slovākijas izlases kandidāti.

Otrs labākais mūsu saniegums ir Kristera Einasa rezultāts. Pirmajā dienā viņš C grupā izcīnīja sesto vietu, tikai par 10 punktiem atpaliekot no trešās vietas. Jau dienas finišā analizējot rezultātus, puikas bija noskaņoti kareivīgi, rīt jācīnās par trijnieku. Un tā arī bija. Kristeram otrā dienā otrā vieta.

Vēl jāatzīmē Arta Alkšņa izcīnītā pirmā vieta abas dienas bērnu grupā. Slovāku vienaudži viņam nespēja sastādīt konkurenci.

Latvijas sportistu izcīnītās vietas

BraucējsKlubsGrupa1.diena2.diena
Andris GrīnfeldsAgarska Triāla KlubsA2.vieta2.vieta
Guntars MateussGrobiņas MKCIzstājās motocikla defekta dēļ
Kristers EinassGrobiņas MKC6.vieta2.vieta
Niks AlksnisGrobiņas MKC9.vieta8.vieta
Dzintars EinassGrobiņas MKV6.vietanestartēja
Arvis AlksnisGrobiņas MKV9.vieta5.vieta
Mareks RobežnieksAKA TEAMV15.vieta7.vieta
Ketija AgarskaAgarska Triāla KlubsV14.vieta8.vieta
Kaspars RobežnieksAKA TEAMV12.vietanestartēja
Artis AlksnisGrobiņas MKŽ bērni1.vieta1.vieta

Ar elektro motociklu abas dienas bērnu grupā piedalījās arī divgadīgais Ernests Robežnieks, izcīnot ceturto vietu.

Andris Grīnfelds divu dienu kopvērtējumā saņēma arī medaļu par izcīnīto otro vietu MACEC čempionātā, bet kopvērtējumā tā nebūs, jo LaMSF pretēji mūsu BMA kolēģiem Lietuvai un Baltkrievijai pagaidām MACECā nav iestājušies.

Nākamās sacensības pēc divām nedēļām: Polijas čempionāta pirmie divi posmi Novij Targ un Slovākijas čempionāta trešais, ceturtais posms Nitrā. Grobiņas klubs dosies uz Nitru, bet Agarska triāla klubs uz Poliju.

Informāciju sagatavoja:
Egils Agarskis,
LaMSF un FIM Europa triāla komisiju loceklis