Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vai Markess turpinās būt nepārspējams Ostinas trasē?

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Vai Markess turpinās būt nepārspējams Ostinas trasē?
Marks Markess
Foto: Repsol Honda

2016. gada MotoGP sezona no Argentīnas dodas uz ASV, kur Ostinas trasē, Teksasā tiks aizvadīts čempionāta trešais posms. Pēc aizraujošas sacīkstes Argentīnas “Termas De Rio Hondo” trasē, Marks Markess, Valentīno Rosi, Horhe Lorenco, kā arī abi “Ducati” braucēji un Danijs Pedrosa turpinās cīņu par uzvaru ASV GP izcīņā.

Trijās līdz šim notikušajās sacīkstēs “Circuit Of The Americas” trasē, gan pole position, gan uzvaras, guvis ir vienīgi “Repsol Honda” komandas Marks Markess. Markess arī atzinis, ka šī trase viņam ļoti patīk, un viņš tajā jūtas komfortabli. Lielā mērā tas ir pateicoties “Honda” komandas motociklam, kuram trases specifikācija ir ļoti parocīga.

Tikmēr šīs sezonas pirmās sacīkstes uzvarētājs Horhem Lorenco, kurš Teksasā uz pjedestāla ir finišējis tikai vienu reizi, pirms trim gadiem, “Circuit Of The Americas” nav viena no mīļākajām trasēm, un arī “Yamaha Factory Racing” komandai tā neatbilst. Lorenco stāsta, ka būs svarīgi pēc iespējas ātrāk saprast kā jaunā elektronika un riepas strādā šajā trasē. Viņš gan vēlas atgūties no iepriekšējā posmā piedzīvotās neveiksmes, un iegūt labus punktus pirms atgriešanās Eiropā.

Lorenco komandas biedrs Valentīno Rosi, kurš pirms nedēļas izcīnīja otro vietu, ir gatavs pacīnīties par augstākajām vietām ASV GP sacīkstē, jo pirms gada viņam izdevās kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

“Ducati” komandai ir visas izredzes cīnīties par augstiem rezultātiem, jo trases kilometru garā taisne noteikti dos priekšrocības itāļu vienībai, kurai šosezon veicis ļoti labi, un uz šo sezonu izdevies sagatavot ļoti jaudīgu dzinēju. Lai arī Argentīnas trasē “Ducati” piedzīvoja neveiksmi (Andrea Janone pēdējā līkumā izsita Andrea Doviciozo), uzrādīti rezultāti bija ļoti labi.

Janone pirms sacīkstes ASV stāsta: “Man vēljoprojām ir žēl par notikušo Argentīnā. Tam nevajadzēja notikt sacīkstē, kurā atradāmies vienās no vadošajām pozīcijām. Tagad mums jākoncentrējas nākamajam posmam. Ostinas trase ir tiešām lieliska, man tā patīk, un atmosfēra Teksasā ir fascinējoša.” Arī Janones komandas biedram Andrea Doviciozo šī trase patīk, ko pierāda viņa divu iepriekšējo sezonu pjedestāli Ostinā.

Iepriekšējā posmā lielu lomu spēlēja obligātā motociklu maiņa, kas sekoja pēc “Michelin” aizmugurēju riepu problēmām treniņos. Sacīkstē braucējiem vajadzēja izmantot īpašu rezerves riepu ar izturīgāku sastāvu, kā arī mainīt motociklus sacīkstes vidū.

Mazākajās klasēs galvenie pretendenti uz uzvaru ir Tomass Luti, Johans Zarko un Sems Lovzs Moto2, bet Moto3 tie ir Breds Binders, Nikolo Antonelli, Horhe Navarro, kā arī citi, jo šajā klasē, cīņā par uzvaru, var iesaistīties vismaz 10 braucēji.

Pēc diviem posmiem MotoGP kopvērtējuma līderis ir Markess, kura kontā 41 punkts. Ar 33 punktiem seko Valentīno Rosi, bet Danijam Pedrosam ir 27.

Piektdienas pievakarē, pl. 17.00 pēc Latvijas laika, Ostinā sāksies pirmie treniņbraucieni, bet sacīkste norisināsies svētdien, pl. 22.00.

     [+] [-]

, 2016-04-07 21:48, pirms 9 gadiem
Varētu plašāk rakstīt par Moto2 un Moto3, jo bieži tieši šie braucieni ir interesantāki!
Savādāk sanāk, ka piemēram šeit galvenie pretendenti Moto2 uz uzvaru ir tie kas ir kopvērtējumā trijniekā, bet reālā situācija ir mazliet savādāka!