Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu NASCAR komanda pievienojas "MotoGP" čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikāņu NASCAR komanda pievienojas "MotoGP" čempionātam
Foto: Trackhouse Racing

Amerikāņiem piederošā komanda "Trackhouse Racing", kas labāk zināma ar startiem NASCAR, nākamgad startēs arī "MotoGP" čempionātā, kur kļūs par "Aprilia" satelītvienību.

Pēc šīs sezonas beigām čempionāta rīkotājs "Dorna Sports" liedza turpmāku dalību sacīkstēs grūtībās nonākušajai RNF komandai, kuras sastāvā šogad ar "Aprilia" motocikliem brauca Rauls Fernandess un Migels Oliveira. Sponsors "CryptoDATA" neizpildīja dažādas finansiālās saistības, kas, pēc "Dorna Sports" paustā, iedragājis čempionāta tēlu.

Līdz ar to atļauja startēt "MotoGP" dota "Trackhouse Racing" komandai, kas pieder Džastinam Marksam un mūziķim "Pitbull". Līdz šim šī vienība guvusi atpazīstamību ar startiem NASCAR čempionātā, kur vadošajā klasē izcīnījusi sešas uzvaras. Jau šīs sezonas laikā tās pārstāvji apmeklēja "MotoGP" sacensības, paužot vēlmi izvērst darbību ārpus Amerikas. Sākotnējais plāns paredzēja, ka komanda šim čempionātam pievienosies vien 2025. gadā.

"Trackhouse Racing" pārņems RNF komandu kopā ar tās darbiniekiem un arī abiem braucējiem Oliveiru un Fernandesu, kuriem ir līgums ar "Aprilia". Tomēr sadarbība ar "Trackhouse Racing" no "Aprilia" puses tiek plānota ciešāka nekā ar RNF. Paredzams, ka viens no braucējiem pat saņems rūpnīcas specifikācijas motociklu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...