Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulim devītā vieta MX2 kvalifikācijas sacīkstēs Indonēzijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulim devītā vieta MX2 kvalifikācijas sacīkstēs Indonēzijā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Andris Smilšarājs

Indonēzijā šajā nedēļas nogalē norisinās otrais pasaules motokrosa čempionāta posms pēc kārtas. Kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē šorīt devīto vietu izcīnījis Kārlis Alberts Reišulis.

Reišulim šīs ir trešais pasaules čempionāta posms pēc kārtas un otrais "Monster Energy Yamaha Factory" rūpnīcas braucēja statusā. Iepriekšējā posmā, kas notika turpat Lombokā, abos finālbraucienos latviešu sportists ierindojās 13. vietā.

Šodienas kvalifikācijas sacīkstē sākotnēji Reišulis ierindojās septītajā pozīcijā, ceturtajā aplī viņu aizmugurē atstāja Liams Evertss, bet devītajā aplī uz devīto vietu atbīdīja Oriols Olivers.

Sākotnēji par līderi bija kļuvis Saša Kūnens, noturoties pirmajā vietā līdz astotajam aplim. Vēlāk vadībā nostiprinājās viņa brālis Lukass Kūnens, kurš arī kļuva par uzvarētāju. S.Kūnens beigās atkrita uz ceturto vietu, otro izcīnīja sezonas līderis Kajs de Volfs, bet trešo - Simons Langenfelders. Pirmo piecinieku noslēdza Mikels Hārups, kamēr Evertsam sestais rezultāts. Priekšā Reišulim ierindojās arī komandas biedrs Riks Elzinga un Olivers.

Pirms tam brīvajos treniņbraucienos Reišulis bija uzrādījis 11. rezultātu un arī kvalifikācijas treniņā ierindojās 11. vietā.

MX2 klasē šajā posmā startē 21 braucējs, kamēr MXGP kategorijā - tikai 16.

Par MXGP klases uzvarētāju kļuva Džefrijs Herlingss, kurš apdzina Timu Gajseru, atstājot otrajā vietā. Trešais bija Kalvins Vlānderens, bet Horhe Prado pēc ne pārāk laba sākuma aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. "Top 5" noslēdza Džeremijs Sīvers.

Finālbraucieni Lombokā risināsies svētdien.