Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Vinters: "Kopš kvadricikli vairs nebrauc, sacīkstes kļuvušas interesantākas"

Juris Grīns
Juris Grīns

14. un 15. jūlijā Madonā, mototrasē „Smeceres sils” notiks Baltijas čempionāta un kausa trešais posms, Latvijas čempionāta un kausa ceturtais posms un Lietuvas čempionāta un kausa trešais posms enduro.

Madonas pusē enduro mototrase „Smeceres sils” motosportistiem ir zināma kā viena no vislabākajām, taču tajā pašā laikā sarežģītākajām enduro trasēm Latvijā. Šajā posmā enduro trase salīdzinoši maz atšķirsies no enduro sprinta trases, tāpēc tie sportisti, kuri šogad aprīlī startēja enduro sprinta sacensībās, trasi vairāk vai mazāk ir iepazinuši.

Pirmajā sacensību dienā, 14. jūlijā, pirms starta sportistiem būs tas gods atklāt Enduro svētkus Madonā ar parādes braucienu pa Madonas centru.

Šis būs noslēdzošais Baltijas čempionāta posms enduro. Latvijas čempionāta kopvērtējumā katru sacensību dienu sportistiem būs iespēja iegūt papildus punktus:

pirmā vieta iegūs astoņus punktus, otrā vieta – sešus punktus, trešā vieta – četrus punktus, ceturtā vieta – trīs punktus, piektā vieta – divus punktus un sestā vieta – vienu punktu (enduro 2018. gada nolikums, punkts 10.7.3.).

Sarunā ar vienu no latviešu ātrākajiem enduro sportistiem Ivo Šteinbergu („CEC I.S. Racing”), viņš pastāstīja, ka aptuveni jau zina, ko sagaidīt Madonas trasē. „Tas ir labi, ka mums jau tur bija sacensības, jo svarīgi zināt, ko gaidīt fināla posmā. Šis būs noslēdzošais Baltijas čempionāta posms, nozīmīgas sacensības, tāpēc svarīgi sagatavoties. Visi gatavojas, mēs arī. Galvenais – izbaudīt sacensības, to arī visiem novēlu, tad jau rezultāts būs. Divas interesantas dienas!”

Sarunā ar pieredzējušo motosportistu Jāni Vinteru („JVE Moto Team”) viņš cer, ka Madonā enduro posms būs tikpat interesants, kā bija enduro sprints. „Pēc tā brīža, kopš vairs enduro nepiedalās kvadriciklu klases, enduro kļuva sarežģītāks, grūtāk braucams un līdz ar to interesantāks. Arī iesācējiem ir iespēja izbaudīt īsto enduro, nevis braukt pa samērā vienkāršām trasēm. Tagad ir kārtīgāk jāpacīnās. Novēlu brīnišķīgu laiku, lai nelītu lietus un lai nav putekļu. Un tad jau cerams, ka izturēsim divas dienas Madonas mežos.”

Sacensību organizators Romāns Ērkulis: „Latviešu sportistiem trase jau būs zināma, jo būs tie paši ātruma testi un arī pārbrauciens līdzīgs kā enduro sprintā. Pārbrauciens būs interesants, maksimāli izslēdzot grantētos zemes ceļus. Trases kopējais garums ir 40 kilometri. Pirmais būs krosa tests, kura garums būs aptuveni četri kilometri, un otrs, enduro tests, kura garums būs pieci kilometri. Enduro sprinta maršruts ir pagarināts, attiecīgi pielāgots enduro posmam. E klašu sportistiem šoreiz būs nedaudz garāks pārbrauciens kā citām klasēm. Pirmajā dienā attiecīgi pa klasēm sportistiem būs jābrauc trīs un divi apļi. Otrajā dienā visiem sportistiem būs jāveic divi apļi.”

Latvijas Motosporta federācijas Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis („Kalsnava MB”): „Tuvojas izšķirošais Baltijas čempionāta un kausa posms enduro Madona 2018. Man ir liels prieks, ka tas norisināsies Madonā. Šeit ir lieliska trase, to arī ir apliecinājuši daudzi sportisti, kuri ir izteikuši atzinīgus vārdus par meistarīgi izveidoto trasi un par tās sarežģītību. Arī organizatorisko līmeni novērtējuši kā ļoti augstu. Manuprāt, šobrīd Madonā ir viena no labākajām enduro trasēm Baltijas valstīs. Tiekamies Madonā!”

Sacensību nolikums: https://www.lamsf.lv/sporta-veidi/e...

Reģistrācija: Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību... līdz 13. jūlija plkst. 14:00

Informāciju sagatavoja:
Luīze Mīkstā