Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Oliveira sarūpē KTM komandai pirmo uzvaru "MotoGP" sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oliveira sarūpē KTM komandai pirmo uzvaru "MotoGP" sezonā
Foto: Motorsport.com

Migels Oliveira izcīnījis uzvaru "MotoGP" pasaules čempionāta sezonas septītajā posmā Katalonijā, kas ir viņa trešais sasniegums karjerā, bet šajā sezonā - pirmais gan viņam, gan KTM rūpnīcas komandai.

Jau piekto posmu pēc kārtas no pole position startēja Fabio Kvartararo, taču viņš cīņas karstumā izbrauca no trajektorijas un atkrita uz sesto vietu. Kad līdz finišam bija palikuši 15 apļi, "Yamaha" komandas braucējs noķēra tobrīd vadībā esošo Oliveiru, taču līderis spēja nosargāt savu pozīciju.

Sacensību izskaņā Oliveiram nācās aizstāvēties no Johana Zarko uzbrukumiem, taču arī ar "Pramac Ducati" vienības sportistu portugālis tika galā lieliski, neļaujot viņam izcīnīt pirmo uzvaru. Finišā Zarko atpalika 0.175 sekundes.

Trešajā vietā finišēja sezonas līderis Kvartararo, taču sportistam tika piešķirts trīs sekunžu sods par trases noīsināšanu, līdz ar to vienu pozīciju viņš zaudējis "Ducati" braucējam Džekam Milleram.

Kritienus Barselonas trasē piedzīvoja abi "Honda" komandas sportisti Pols Espargaro un Marks Markess, tāpat arī veterāns Valentino Rosi. Tobrīd gan viņi necīnījās par vadošajām pozīcijām.

Oliveiram šī ir trešā uzvara "MotoGP" karjerā. Pēc ne tik spoža sezonas sākuma, jau iepriekšējā posmā viņš guva otro vietu, bet tagad ar šo uzvaru otro reizi šogad kāpis uz pjedestāla. Zarko tikmēr jau ceturto reizi šosezon finišējis otrajā vietā.

Čempionāts turpināsies ar sacensībām Vācijā, Zaksenringas trasē, kur sportisti sacentīsies 20. jūnijā.